Zakynthos semester 2021

 

En semester till Zakynthos garanteras en solig strandsemester. Den grekiska ön Zakynthos anses vara en av de soligaste i Medelhavet.

Det är den sydligaste av de större joniska öarna och imponerar med sin frodiga vegetation. Landskapet på ön Zakynthos är också varierat. Ett bergskedja sträcker sig från nordväst till sydost, där öns högsta berg, Vrachionas, ligger.

Fantastiska klippor sätter scenen för drömmande vikar. På norra och östra delen av ön hittar du å andra sidan långa, platta sandstränder som Kalamaki under din semester i Zakynthos.

På grund av den svaga bränningen och det grunda vattnet som leder ut i havet är stränderna också perfekta för att simma med barn under familjesemester.

Speciellt i livliga städer som Argassi och Laganas får nattugglor sina pengar. Om du vill dyka under din semester på Zakynthos hittar du idealiska förhållanden för detta i grottorna i Keri.

Under resan kan du utforska öns höjdpunkter med båt

Naturen på Zakynthos är unik och speciell. Den skyddade marinparken Zakynthos hjälper till att bibehålla denna unikhet.

Det sträcker sig från södra delen av ön till den östra stranden i Gerakas och inkluderar även delar av interiören. Det är ett tillflyktsort för många fågelarter, medelhavssälar och havssköldpaddor.

De senare har hittat ett hem på ön och med lite tur har du möjlighet att se dessa sällsynta sköldpaddor och sälar i Laganas Bay under din semester i Zakynthos.

En annan naturlig attraktion i Zakynthos är Blue Caves. De kan endast nås med båt, utflykten börjar vanligtvis i Agios Nikolaos. De många på varandra följande grottorna med sina formationer och vattenreflektioner är delvis tillgängliga med båt, delvis bara upptäckbara genom simning eller dykning.

Du kan också ta en båt till den kanske vackraste stranden i Zakynthos vid Navagio. Höga klippor, ett unikt blått och ett gammalt, gigantiskt skeppsbrott gör denna strand i den så kallade smugglarviken så speciell.

Grekland utflykter