Lefkas semester 2021

Ön Lefkas ligger väster om fastlandet Grekland i Joniska havet. Ön kallas också Lefkada och imponerar med frodig natur, vackra stränder och mycket lugn, för du kommer inte att stöta på stora turistflöden under din semester på Lefkas.

Lefkas är cirka 30 kilometer långt och 15 kilometer brett, så att oavsett om ditt hotell på Lekas ​​ligger norr, söder, väster eller öster vid havet, kan du enkelt upptäcka ön i alla dess aspekter under din semester.

Den sista delen av resan utåt till Lefkada går via en bro som förbinder det grekiska fastlandet med ön. Härifrån är det bara 20 minuter med bil till en av de vackraste stränderna på ön, Milos Beach.

Det ligger nära byn Agios Nikitas, har fin sand och är också ett populärt resmål för snorklare och dykare på grund av den vackra undervattensvärlden. Ett annat plus, det är alltid väldigt tyst på denna strand, eftersom det bara kan nås till fots.

Stränderna vid Vasiliki på södra delen av ön är särskilt lämpliga för surfing och drakflygning. Porto Katsiki-stranden och Egremni-stranden ger en hisnande vacker bakgrund. Den första stranden är omgiven av mäktiga branta klippor och den sista stranden utstrålar en nästan karibisk känsla med sin lätta sand och det azurblå vattnet.

Lefkas är en mycket grön ö. Medelhavsön är skyldig sina milda till varma temperaturer och enstaka regn på sommaren.

Lefkas frodiga skogar och olivlundar trivs.

Därför erbjuder en semester i Lefkas utmärkta förutsättningar för aktiva semesterfirare. Öns kyrkor och kloster är fantastiska platser att besöka. Många ligger i de sömniga bergsbyarna i Lefkada, särskilt Faneromenis kloster, som är omgivet av vackra trädgårdar, är väl värt ett besök.

En resa till Papanikolis havsgrotta, till de vilda vattenfallen i skogen i Akoni eller för erfarna vandrare till det 1158 meter höga berget Stavrota, varifrån du har en fantastisk utsikt över ön, rekommenderas också.

Grekland utflykter