Agios Konstantinos vackra by i Samos

En annan vacker semesterort är byn Agios Konstantinos (Agios Konstandinos) med en lång kustpromenad och en egen hamn. Agios Konstantinos ligger på norra delen av ön Samos och ligger på vägen som förbinder staden Samos (20 km bort) med Karlovassi.

I omedelbar närhet av byn ligger den vackra nattergaldalen - ett av de vackraste hörnen på ön Samos. Byn har flera hotell och pensionat där du kan välja din vistelse.

 I den nedre delen av Agios Konstantinos hittar du flera restauranger där du kan beställa typiska grekiska rätter under dagen och på kvällen i en avslappnad och lugn atmosfär och avsluta dagen med ett glas Samos-vin.

Via kustvägen från Samos stad eller Karlovassi når du Agios Konstantinos och Platanakia. En bosättning vid kusten med stora plataner och trevliga restauranger. Agios Konstantinos är en attraktiv kuststad med cirka 370 invånare. Den kullerstensbelagda sidogatan (vid korsningen av Platanakia / Agios Konstantionos) leder genom en klyfta med plataner, lagerträd, myrtebuskar och små fjällbäckar.

Ovan nämnda dal kallas Aidonia (nattergalar) för här på våren och sommaren, tidigt på morgonen, innan soluppgången, kan du lyssna på sången från dessa fåglar. Hela området är perfekt för långa promenader.

Grekland utflykter