Kos utflykter

Kos är en populär grekisk semesterö i den östra delen av Egeiska havet, sydväst om det turkiska fastlandet. Kos är lättillgängligt via flera direktflyg från Nederländerna och Belgien.

Om du planerar aktiviteter med vänner på Kos, kan du antingen besöka de livliga platserna på ön där Kos-festerna äger rum, eller besöka en av vattenparkerna.

Populära festdestinationer inkluderar Kos stad med sin livliga gamla stad eller Kardamena, Mastichari eller Tingaki, där du kan göra kvällens dag under din semester i barer och klubbar.

Å andra sidan är ett av värdefulla utflyktstips från Kos för dem som söker lugn "Embros Therme". Den svavelhaltiga termiska våren ligger på öens sydostkust och har en pool omgiven av stora naturstenar, där det 50 till 80 graders varma vattnet från källorna blandas med kallt havsvatten.

Njut av det hälsofrämjande helande vattnet från "Embros Therme" under en av dina Kos-utflykter!

Naturligtvis kan du också ta en båttur till de närliggande öarna Symi, Nisyros eller Kalymnos.

På kvällen är det emellertid värt för par som älskar att köra till Zia i Kos-bergen, där solnedgångarna i horisonten visar sin vackraste och färgstarkaste sida.

Upplev vattengul för unga och gamla under utflykter på Kos. En välkommen förändring från soliga dagar på stranden är vattenparkerna på Kos, som är fulla av attraktioner. Ta till exempel en resa till "Lido Water Park" på 80 000 kvadratmeter i Mastichari. Lämplig för hela familjen och erbjuder vågbassänger, enorma rutschbanor och vattenspel för de minsta vattenentusiasterna.

Sportiga semesterfirare på Kos kan fortfarande spela beachvolleyboll eller tennis här. Cateringen inkluderar snackbarer och en barnrestaurang.

"Aquatica Water Park Kos" på sydkusten nära Kardamena är en annan destination som är värd att besöka. De många rutorna, som huvudsakligen är designade för äldre barn från 1,20 meter.

Om du vill lära dig ön bättre själv, ta en rundtur på ön under din semester i Kos, som tar dig till de populära sevärdheterna på ön eller ta dig med jeep genom öns bergiga inre.

Grekland utflykter