Sitia pittoreska byn Kreta

På Kretas norra kust ligger staden Sitia. Det är en modern plats med 9000 invånare. Det finns en trevlig hamn och en mysig boulevard med fina terrasser, affärer och mysiga restauranger. Under dagen kan du besöka den vackra sandstranden som sträcker sig mot öster. Som en vinälskare är Sitia den rätta adressen. Staden är känd som vinområde. Besök det lokala vinbryggeriet och smaka på vilka fina viner detta område producerar. I västra delen av staden är Sitia ruinerna av ett slott som byggdes i bysantinska tider. Sitia har också ett Folklore museum och ett arkeologiskt museum med olika funn och utgrävningar från minoanperioden.

På den grekiska ön Kreta är den pittoreska byn Sitia den perfekta platsen för en autentisk solferie. Sitia skylder sitt ansikte till en turkosfärgad vik med flytande fiskebåtar, vita hus och ståtliga palmer. För en kulturdag är Folklore Museum och arkeologiska museet värda ett besök. Och du kan sola på en semester Sitia på bounty stranden Vai Beach.

En av de mest pittoreska platserna på den grekiska ön Kreta är Sitia. Denna autentiska by kännetecknas av en turkosfärgad vik med flytande fiskebåtar. De vita husen och de statliga palmerna kompletterar inredningen. Under en semester Sitia skjuter du svartsjuka helgdagar när du promenerar längs bukten på en vid boulevard. Under tiden säkerställer tavernaerna att du inte heller saknar något internt. Sunbathers kan titta upp på sandstranden Sitia. Denna gyllene strand ligger strax utanför byn och är platsen för att bekanta sig med Medelhavets undervattensvärld.

Visste du att förrän besökte Sitia invånare i traditionella kostymer? I Folklore Museum hittar du en omfattande samling historiska kläder och möbler. Detta museum är definitivt värt ett besök under en Sitia semester. Via smala kullerstensgator kan du också gå till det arkeologiska museet. Här kan du beundra arkeologiska utgrävningar som finns på Kreta. Särskilt den gamla vinpressen från mino-eran är mycket speciell. Gå sedan till den venetianska fästningen "Kazarma" för att njuta av solnedgången. Utsikten över Sitia-bukten är mycket romantisk tack vare många ljus.

Grekland utflykter