De mest populära grekiska öarna 2019

Kreta har varit den mest populära grekiska ön bland våra semesterfirare i åratal. Detta beror särskilt på dess mångsidighet. På en yta på cirka 8,330 km² - det här är den största grekiska ön och 5: e ön i Medelhavet - du hittar verkligen någonting för alla!

Följd av kulturella Rhodos, barnvänliga Kos, mångsidiga Zakynthos och gröna Korfu.

En destination som jag tycker borde inte saknas är Kefalonia (se foto).

Kefalonia och kultur

En av publiken drar på din semester i Kefalonia är stadsbiblioteket Korgialenios i Argostoli. Här kan du se gamla ikoner, gamla interiörer och alla slags kostymer. Den äldsta boken i biblioteket är från 1499. Även i Argostoli kan du besöka naturhistoriska museet, vars utställning täcker både Kefalonia och den närliggande ön Ithaki. Om du går genom Argostoli kommer du oundvikligen att komma fram till shoppinggatan Lithostroto. Stanna vid kyrkan Agios Spiridon med sina vackra väggmålningar. Besök också det arkeologiska museet och det etnologiska museet i Argostoli.

omgivningar

Kefalonia är en vacker grön, bergig ö med massor av vita sandstränder och dolda vikar. Huvudstaden Argostoli ligger nära en bukt som går långt in i landet. Mycket speciellt är att det finns grottor i den vik där enorma mängder havsvatten försvinna, som om stoppet drogs ur badkaret. Alla anledningar därför att snabbt boka en semester till Kefalonia, innan Medelhavet är klar. Även om, enligt forskare, strömmar vattnet genom två underjordiska passager under ön till sjön Melissani. Ta en båttur på den där sjön och segla in i de spöklika grottorna.

Sevärdheter på Kefalonia

Du måste faktiskt åka till Kefalonia flera gånger på semester för att se allt. Besök i alla fall huvudstaden Argostoli på grund av museerna och den livliga boulevarden. Du borde också ha sett fiskebyar Assos, Fiskardo och Sami, liksom den delvis underjordiska sjön Melissani och Drogarati, stalaktitgrottorna. Här ges ibland konserter. Myrtos stranden är enligt någon den vackraste stranden i Grekland. Vid foten av byn Kastro är klostret Agios Andreas, med en vacker kyrka museum. Besök också Agios Gerassimos kloster och motsvarande katedral för skyddshelgon Kefalonia.

Grekland utflykter