Kouremenos vindsurfing på Kreta

Kouremenos bukt, nära Palekastro, är utan tvekan kungen till vindsurfningsanläggningarna på Kreta och en av de mest kända platserna i Grekland. Här kan älskare av surfing och kitesurfing hitta allt de behöver, starka vindar och utrustningen som kan hyras. Något längre norrut vid foten av Cape Sidero hittar du de mest begåvade idrottarna på sporten på den avskilda stranden i Tenta.

Kouremenos strand är det perfekta stället för vindsurfing: den perfekta vinden, från plattvatten till humpiga och hoppa förhållanden. När du väl har besökt Kouremenos kommer det varma soliga vädret, den avslappnade familjen atmosfären och den ständiga vinden för alltid att vara i ditt sinne.

I Kouremenos behöver du inte oroa dig för vindprognosen, det är blåsigt nästan varje dag. Kouremenos strand är utsatt för "Meltemi" -vindarna som förstärks av den heta sommarens "termiska" effekt. Det är den perfekta platsen för nybörjare och freestyle junkies. Det finns en plats för surfare och familjer med ensamstående själ. Båten erbjuder en säker miljö med tvärvind och platt vatten och det ligger nära andra surfpunkter som erbjuder olika villkor beroende på dina intressen.

Kouremenos är fortfarande oförstörd av massaturism, den har en orörd naturlig skönhet med karakteristiska Tamarisk träd och unika landskap. Det finns också många restauranger i närheten, där du kan prova äkta kretensisk mat och dricka den ökända raki. Kouremenos är lättillgänglig; Avståndet till byn Palekastro är bara 1,5 km.

Kouremenos är en lugn och avkopplande strand, även under högsäsong. På något ställe kan du hitta platser med sand och grus och överallt kristallklart vatten dominerar Kouremenos bukt. Den största tillgången till stranden är från asfaltvägen som leder till den lilla hamnen, men det finns också flera oförlagrade vägar. De är gator som löper genom olivlundar och andra odlingsmarker. På stranden finns flera träd som erbjuder naturlig nyans och några skaldjur restauranger.

Grekland utflykter