Skala Panagia populära destination Thassos

Denna spektakulära badort har blivit en av de mest populära destinationerna för besökare till Thassos. Anläggningen ligger vid stranden av den vackra Golden Beach, en av Egeiska havets längsta sandstränder.

Golden Beach ligger på en vacker vik med en långsträckt sandstrand. Längs stranden finns en smal huvudväg genom vilken Golden Beach är ansluten till grannorten Skala Potamias. Det finns flera restauranger och barer längs denna huvudgata och på stranden, och flera vattensporter erbjuds från stranden. Golden Beach är på grund av den vackra stranden och lugnt läge en idealisk destination på Thassos för att njuta av en välförtjänt semester! Simning i havet framför Golden Beach har en magnifik utsikt över Thassos gröna bergiga interiör.

Stranden har fin vitguldsand och bara stenar och stenar finns. Sandstranden försiktigt glida in i havet, vilket gör det mycket säkert för barn och för de mindre simmare. På vissa ställen kan de svagt sluttande kusterna bli djupare, vilket gör det till en spännande plats för starkare simmare eller för äldre barn.

Vattnet här är rent och tydligt och det finns möjligheter till olika aktiviteter på denna breda och långa strand. Det finns volleybolls nät för aktiva strandgäster. Snorkling, vattenskoter, banan båt, parasailing, segling, vindsurfing, kajakpaddling och vattenskidor är några av de aktiviteter du kan öva.

För de mer avslappnade besökarna finns det aldrig brist på solstolar där du kan sitta och titta i den djupa blå horisonten.

Golden Beach är en relativt ny semesterort, den har utvecklats under de senaste årtiondena. Fler och fler turister kommer till detta område därför under de senaste åren blivit mer och mer hotell, lägenheter och studios byggt. Markpriserna har också ökat enormt i denna paradis.

Det är verkligen ett paradis och ett unikt område i Thassos Island, Egeiska havet och Medelhavet, med grå granit av branta berg, gröna tallar och lönnar vid foten av bergen, varvat med silvergrå av olivträd.

Naturälskare och fågelskådare får sina pengar värda, det är ett nöje att gå längs vägarna. Vid slutet av dagen kan du naturligtvis njuta av en simtur.

På sommaren körs en vattentaxi två gånger om dagen mellan Limenas och den gyllene stranden, medan man stannar vid Makryammos-stranden. Denna båttur är ett nöje i sig och ger en vacker utsikt från havet över bukten och inlandet Thassos.

Olika butiker, restauranger, barer och kaféer är öppna under sommarmånaderna. Boende finns i olika prisklasser. Men boka i tid, särskilt under högsäsong är det ett mycket populärt resmål.

Den lilla badorten är livlig och med många turister på sommaren, men är tyst och fredlig under vintersäsongen. De flesta entreprenörerna går till deras vinterboende i byarna Panagia och Potamia och bedriver sedan fiske, biodling och honungssamling, plockning och pressning av sina oliver i den lokala kooperativa olivpressen.

På vintern blir stranden en vacker plats för ensamma promenader eller för regelbunden träning, en fantastisk tid på året att vara i fred med dig själv och njut av den unika skönheten i denna region.

Grekland utflykter