Arkassa tillbaka i historien på Karpathos

Du hittar Arkassa på västkusten mitt emot ön Kassos. Denna plats fördjupa dig i sin gamla historia. Mellan byn och ön sticker en mäktig sten klippa ut som en blickfångare i havet, Paleokastro, det gamla slottet. Där går du på grunden av den gamla Arkesia. Och om du går upp den vita vägen går du ännu längre tillbaka i tiden. Där kan du se resterna av det gamla slottet från 1200 f.Kr. Enligt experterna skulle det ha varit citadellet i de fyra kända städerna i klassisk antikvitet. Därifrån har du en vacker utsikt över huvudet och om du tittar noga ser du också kapellet, Agia Sofia. Det är byggt på resterna av Agia Anastasia, ett kapell från 5: e århundradet. I kapellet finns en särskild dopfont där barn fortfarande döms. I centrum av Arkassa finns ett museum, som förvaltas av "Papas" (präst) Yiorgos Konstantinidis. Han har uppvisat några kvarlevor från utgrävningar här. Under årens lopp har denna präst skapat en speciell samling, vilket är verkligen värt ett besök!

Arkassa är, efter huvudstaden Pigadia, den största platsen på ön Karpathos. Det ligger vid havet i södra delen. Arkassa är populär bland turister på grund av de smala, mysiga gatorna. Det finns också två stränder, åtskilda av ett berg med Arkassa gamla mur. En väg tar dig till toppen där du har en magnifik utsikt. I lee på den vackra sandstranden Agios Nikolaos, som kanske är den vackraste på ön. Nära Arkassa finns en fiskeby Finiki där du kan äta läckra, nyfångade fiskar i en av de mysiga restaurangerna.

Det finns liten buss- och taxistrafik i Arkassa. Speciellt i början och sena säsongen finns det väldigt få bussar och taxibilar. Att hyra en bil rekommenderas definitivt. Se till att du inte har möjlighet att stifta i Arkassa.

Grekland utflykter