Sfinari fiskeby på Kreta

Sfinari är en fiskeby på västra kusten av Chania prefektur, cirka 18 km sydväst om byn Kissamos. Stranden ligger på kanten av byn, den är lång och det finns några grundläggande tjänster på södra sidan.

 Ett antal gamla krogar liknar hur ön var på 1980-talet innan turismen utvecklades. Så, åtminstone för tillfället, är Sfinari ett säkert val att fly från de stora folkmassorna som samlas på de mer populära destinationerna. Stranden är ganska tyst och är också ett utmärkt val för par, familjer med barn eller personer som bara vill koppla av under solen innan de njuter av en utsökt måltid vid havet.

De flesta av stranden har stenar. En kort promenad i norr leder dig till några ställen som är lite mer steniga, men perfekta att utforska och njuta av mer privat och simning.

Vid första anblicken kanske du tror att Sfinari är inget speciellt, men samtidigt kombinerar det alla de rätta elementen som gör det till ett perfekt resmål. Byn har några boende och är idealisk som en bas för att promenera genom regionen. Söder och norr om byn är stränderna Platanakia och Kokkina Gremna, som är helt avskilda och väl värda ett besök.

Grekland utflykter