Kavala intressanta gamla stan

Kavala är huvudstad och huvudhamn i Kavala prefektur, byggd på sluttningarna av Mount Symvolo, en av de mest imponerande städerna i Grekland. Det ligger ungefär mellan städerna Thessaloniki och Alexandroupolis, på Egeiska havet. Stadens bris blåser genom sina historiska byggnader, vilket perfekt återspeglar stadens moderna karaktär. Den grekiska ön Thassos ligger utanför Kavalas kust. Dessutom är halvön Chalkidiki, inklusive Athos, inte långt från staden.

Neapoli, Chrysoupoli, Kavala: Enligt arkeologiska fynd går historiens historia tillbaka till förhistoriska tider. Ursprungligen var kärnan av staden begränsad till distriktet Panayia, som kontinuerligt har bebodts sedan 700-talet f.Kr. Efter 2500 år sträckte Kavala i början av 1600-talet dessa gränser till 1870; Det var först efter 1928 att det började forma sin nuvarande struktur. Den strategiska och ekonomiska betydelse tillskrivs under århundraden till sitt strategiska läge på Via Egnatia, som korsar staden öster och väster kontakt med sin hamn och den naturliga anrikning av halvön som den antika staden byggdes .

En rundtur i den gamla staden (Panayia)

Huvudattraktionerna i Panayia-distriktet är slottet, Akropolis, Imaret och den gamla fyren vid slutet av Theodorou Pavlidou-gatan. inklusive stenarna av Panayia. Symbolen för den gamla staden är Mohamed Ali torget, som domineras av statyn, som ligger mellan "Konaki" (hans hus byggdes i slutet av 18-talet) och Panayia, byggd 1965 på ruinerna av en äldre post-bysantinsk basilika. En guidad tur längs Mohamed Ali Street leder dig till stadens äldsta stadsdel, där du kan besöka Hussein Bey Mosque (eller musiken moskén).

Den moderna staden
Kavala har en unik karaktär som speglar det senaste förflutna: neoklassiska herrgårdar och stora tobakshus framkallar minnen från ett avlägset förflutet när en rik borgarklassi dominerade staden. I "Tobaks mekka" som Kavala nämndes tidigare, tjänade tusentals tobaksarbetare, man och kvinna, sitt liv. Deras ansikten kommer att leva för alltid, tack vare de svartvita fotografierna som pryder väggarna i stadens tobaksmuseum.

De mest populära mötesplats i staden är Eleftherias Square, den mest spännande sak är fotgängare Megalou Alexandrou med chica butiker, kaféer, barer och ett lager av tobak som har förvandlats till ett köpcentrum. Nära torget Eleftherias ligger det gamla pittoreska distriktet Agios Nikolaos, där kyrkan med samma namn, en före detta moské, ligger. På relikerna till en gammal pelare kan man se vad enligt traditionen skulle vara Apostel Pauls fotavtryck, som var kvar där från den tid han först besökte Makedonien.

Sju viktiga byggnader
Tokos hall (1879). Bostadens tobaksmästare D. Tokos, som har inrymt italiensk konsulat i två år (1879-80), har osmanska, neoklassiska och barocka element. Idag är det platsen för den 12: e avdelningen för bysantinska antikviteter.

Den gamla tjejskolan, en neoklassisk byggnad som nu rymmer 10: e grundskolan.

Megali Lesxi (Big Club), (1910). En neoklassisk herrgård som nu rymmer kommunalbiblioteket.

Rådhuset (1890), den före detta bostaden för den ungerska tobaksköparen Pierre Herzog.

Wix Hall (1898-1900), som fram till 1925 var hemvist för den tyska baronen Adolf Wix von Zsolna. Från 1989 huser de kommunala myndigheterna.

Den katolska uppdraget (1888-92), en byggnad som inrymde det franska konsulatet och en skola på franska språket.

Kommunal Tobakslager (byggt 1900) med ottomanska, neoklassiska och barocka element.

Kamares

Kamares, vilket betyder bågar, är varumärket till Kavala och ett monument. Det är faktiskt en akvedukt byggd 1550 av Sultan Suleiman II, den store och repareras i den 19: e talet av Mehmet Ali att ge vattenförsörjningen i staden. Det är en monumental konstruktion, 52 meter hög, bestående av 60 bågar.

Slottet och Akropolis

Akropolisen byggdes av ottomanerna mellan 1425 och 1530 på ruinerna av ett bysantinsk slott. Den bestod av inre och yttre väggar, som förbinder Akropolis med halvöarnas väggar och förstärker nedre delen av kullen på sidan av hamnen.

Slottet byggdes vid en tidpunkt då kriget utfördes med tidiga vapen som bågar, pilar och svärd. Därför kunde den inte tillräckligt försvara regionen och upphörde att fungera som ett defensivt fort under de följande åren. Omkring 1700 blev det en plats för fängelse och exil.

Imaret
Imaret är en imponerande byggnad uppförd av Mehmet Ali (1769-1849) som en gåva till sin hemstad. Ali föddes i Kavala och blev senare Egyptens härskare. Det ligger på västra sidan av den gamla staden, i Panayia, med en yta på 3500 m2. Det var vackert renoverat av Misirians, en familj av tobakshandlare. Byggnadskomplexet var en "kulliye", en religiös skola, kanske det sista av det osmanska riket att erbjuda sociala och pedagogiska tjänster. Stiftelsens första utbildnings- och välgörande syfte ändras ändå och efter 1858 ansågs den vara skadlig för staden. Det var dock i bruk till 1902 som en religiös skola och som en välgörenhet fram till 1923 .. Efter utbytet av befolkningen mellan Grekland och Turkiet i början av 1970-talet var Imaret bebodd av flyktingar. Efter 1967 kom Imaret i en decadensålder. Renoveringen tog 22 månader och nu fungerar det som ett lyxhotell.

Mekka av tobak
Tobakodling började i Kavala i början av 1800-talet och var en oumbärlig del av stadens historia i mer än 150 år. Tobaksodling säkerställde välstånd och jämn rikedom. Från 1918 fanns cirka 50 tobaksföretag i Kavala, medan de 160 tobakshusen anlitade hälften av tobaksarbetarna i landet (cirka 14 000).

Den globala ekonomiska krisen som utbröt år 1929, att yrket var mindre "skyddat" och att många män från tobaksindustrin drabbade sig, orsakade det största tobakscentret på Balkan att falla i förfall.

Tobaksmuseet
Missa inte chansen att besöka ett mycket intressant museum som berättar om tobaksindustrins historia i Kavala. Utställningarna inkluderar verktyg relaterade till tobaksindustrin, fotografier och sällsynta dokument.

Kavala är en stad i regionen Makedonien på fastlandet Grekland. Den har sin egen flygplats, som används för semesterflyg till ön Thassos.

Grekland utflykter