Semesterglädje på Skiathos

Redan vid Skiathosens tillvägagångssätt kommer de som behöver fred och vänner i naturen att gratulera sig till valet av deras semestermål. Planet sjunker, för det som lovar en förstklassig semester på en frodig grön ö, med sand- och stenstränder och en charmig huvudstad med de vita husen.

En semester på Skiathos är en semester mellan grekerna. Den största av de norra sporaderna, som ligger i väst för det grekiska fastlandet, var väl utrustad med naturen.

Omfattande tallskogar, doftande olivlundar och blommande trädgårdar, arbeta uppfriskande på sommaren. Den frodiga grönska kontrasterar med den djupa blåden av kristallklart havsvatten och stränderna i klar vit till gul.

66 stränder sträcker sig längs kusten, under din semester på Skiathos hittar du säkert din egen drömstrand här. Du kanske föredrar en livlig vik med sport, underhållning och gastronomi, men du kan även sprida din handduk på en helt avskild plats, till exempel Lalaria-stranden.

Om du väljer en semester bland grekerna är detta rätt adress, eftersom ön är lättillgänglig från Aten och andra städer på fastlandet och är därför ofta besökt av lokalbefolkningen.

Det livliga centrumet av ön Skiathos är huvudstaden med samma namn. med sina slingrande gator, en pittoresk hamn och inbjudande krogar, barer och diskotek. Det är tystare på halvön Bourtzi, som ligger inbäddat i hamnen och inbjuder med mysiga soffor för en trevlig siesta.

För företagande semesterfirare är båtturer till närliggande öar eller en resa till fastlandet med ett besök på Meteora möjliga.

Grekland utflykter