Theologos spektakulära bergsby på Thassos

Theologos vad "teologen" eller "Guds ord" är en av de mest kända byarna Thassos och lockar besökare från när och fjärran, både på grund av sin långa historia som för sin spektakulära läge och natursköna område där är byggd.

I det avlägsna förflutna bergsbyarna i Thassos etablerades självständigt och utvecklas självständigt, eftersom kommunikationen mellan dem var nästan omöjligt. I avsaknad av ett organiserat nätverk av vägar och annan infrastruktur, det tog dagar att resa från en by till en annan genom mule eller till fots längs stigar, bergsstigar och get vägar ofta.

Det första skriftliga vittnesmål som är känd för att förekomma om byn Theo, lades ned under år 1287. Den vittnesmål som gjorts av den bysantinske kejsaren Andronikos II, nämnde att klostret Philotheou på berget Athos hade en bilaga , på den plats där byn nu står. Denna gren kallades Johannes teologen, som den skenbara ursprunget till namnet på byn, var det den administrativa huvudstaden i Thassos, så det återstod till den ottomanska eran.

OttomanTurks bosatte sig i Theo mellan 1479 och 1538. Sedan dess började växa till en stor by med två bosättningar, en övre och nedre staden, med två församlingar och två skolor. .Europeiska invånare underhålls mycket nära förbindelser med kuststäderna Potos och Astris där de ägde mark. Den 30 mars 1813 området tilldelades guvernör Mehmet Ali Pasha av Egypten, som var förtjust i ön Thassos. Theogenomgick en snabb utveckling under denna period behöll sin relativa självständighet och styrdes av en lokal ledare, ett slags prime: Bass Tsorbatzis, Chatzistamati, Hatzigeorgio Hatzigiannis och är den mest kända. Officeren Hatzigeorgio, en symbolisk siffra för byn var att förklara en revolution och avvärja turkiska krigsfartyg i Psara.

Den slutliga versionen av området för utländska dominans tillbaka till grekerna var bara på 18 oktober, 1912 efter år av blodiga konflikten.

I modern historia var Theo 1979 proklamerade kulturella huvudstad Thassos, eftersom det fortfarande är en traditionell uppgörelse. Du kan utforska byn genom att gå på kullerstensgata som löper genom byn, besöka folklore museum med sina många viktiga utställningar och besöka hem för produktiv författare Vassilis Vassilikos Thasitis.

Vid varje steg kan du känna den otroliga inflytande århundraden av historia, som fjädrande har stått emot nuvarande byn och minnen som du kan hitta på varje hörn. Till exempel bågbro, i stil med den kontinentala europeiska strukturen, strax utanför byn och kyrkan Agia Paraskevi och Agios Dimitrios (byggd 1803 AD), med imponerande sniderier. Liknande ristningar kan ses i de små kapell Panagouda och Archangelos. Denna unika bysantinsk stil dominerar området går tillbaka till 143 och är unikt för östra Makedonien och Trakien, den region som ligger Thassos.

Den närliggande vattenfall 'Kefalogournas' och ta den gamla kalkstensugnar dig tillbaka i tiden när lokalbefolkningen upptäckt som gjorde natur och lokala källor för de flesta av sina dagliga behov.

På sommaren går många turister genom byn för att smaka på de många unika charmerna. Bröllopet är en representation av ett traditionellt äktenskap. I krogar runt byn gör att gästerna kan njuta av unika traditionella lokala produkter, honung Thassos och traditionella sötsaker och bakverk och typiska snacks. Andra kulinariska läckerheter att njuta inkluderar läcker lamm tillagas på ett spett.

Grekland utflykter