Festa på Kreta

Kreta är den femte största ön i Medelhavet och dubbelt så stor som den spanska baleariska ön Mallorca. Det är därför inte konstigt att du kan ha dubbelt så kul på Kreta som i Mallorca när det gäller fester. De senaste åren har den grekiska ön blivit alltmer populär, även bland ungdomar som vill uppleva en riktig festsemester. Den som vill ha roligt har ett stort val på Kreta.

Det finns flera platser på den största ön Grekland, där du kan ha roligt dag och natt. Kreta är inte bara en populär festö, utan också en ö för sinnena, eftersom det mångsidiga landskapet, där berg och vatten växlar, är mycket attraktivt. Om du vill koppla av efter en festmaraton kommer du också att hitta vackra långa sandstränder vid sidan av olika klubbar.

Vackra stränder, vacker natur, men också konst och kultur är lika goda egenskaper på ön som den unga publiken från hela världen, som vill komma till Kreta för att festa.

Festsäsongen på Kreta börjar i maj och slutar vanligtvis i oktober. På vintern finns färre evenemang och aktiviteter, men inte alla pubar, restauranger och barer stänger under den svalare säsongen. Den som vill spara pengar måste resa till Kreta under lågsäsongen, då är det billigare, mindre varmt och mycket händer fortfarande.

De bästa platserna för fester på Kreta?

Om du vill festa på Kreta hamnar du vanligtvis på ett av två ställen: Malia eller Hersonissos. Båda är utformade för en yngre publik.

Malia - den största feststaden på Kreta

Malia besökare är mestadels brittiska och ryssar, där ryssarna brukar vara bekväma på sitt hotell, är barer och klubbar oftast besökta av briter, några skandinaver, tyskar och österrikare. Medelåldern är mellan 16 och 21 år. Äldre besökare kan knappast hittas här och särskilt britterna är kända för sina alkoholhaltiga aktiviteter. du behöver inte bli förvånad över att drunkar kryper till hotellet på sina händer och fötter på morgonen. Men även i klubbarna är det oändligt berömt. Det är inte ovanligt att tjejer och pojkar sätter sina skjortor på bordet för att heja upp showen.

I Malia hittar du också många restauranger, affärer och till och med ett stort köpcentrum.


Festsemester i Hersonissos på Kreta

I baren gatorna i Hersonissos i norra Kreta hittar du en något äldre publik med en medelålder mellan 18 och 25 år, inte bara från England, utan även från Tyskland och Skandinavien, Nederländerna och Belgien. Barerna, diskoteken och klubbarna, som inte skiljer sig mycket från dem i Malia, är också inriktade på en ung publik. som Europa har att erbjuda Star Beach! Under dagen en vattenpark där Hersonissos höftturister går och på kvällen är det tjockaste open-air disco som Kreta har att erbjuda.

Kända klubbar, diskotek och barer på Kreta

New York klubben är ett fast värde på Kreta och med sin plats på stranden är det det perfekta stället att dansa, flörta och koppla av. Vad gör klubben så intressant är musiken. Här kan du inte bara höra de senaste träffarna och techno beatsna, utan även träffarna från den grekiska hitparaden.
Amnesi är en av de största diskoteken på Kreta. I amnesi brusar de elektroniska beatsna, men också hus, techno och trance spelas av kända DJ-spelare. Publiken är ung, internationell och alltid i bästa festmood.
I NRG club hittar du de bästa DJ-skivorna från hela Europa. Särskilt på helgen är det väldigt upptagen. Kön är dock värt det och du kan gå ut på huset och dansa musik.
Utseendet på Kings Cross Club i Malia är bra, eftersom klubben är inrymd i en byggnad som liknar ett slott. På Kings Cross kan du träffas mestadels unga britter och stämningen är stor varje natt. För att dricka, finns det verklig engelsk öl, men också fantasifulla cocktails.
Kreta-connoisseurs, som tycker att Hollywood är lite gammal under åren, har nog inte varit där en stund. En elegant atmosfär, bra musik, bra evenemang på helgerna och alltid kalla drycker gör Hollywood till en av de bästa klubbarna på ön.

Grekland utflykter