Gay strandlov på Kreta

Gay Kreta den framväxande grekiska ön som har förfört homosexuella män med sina sexiga män, vackra stränder och vackra orter! Gay-semester i Grekland är säkert kopplad till de mest populära destinationerna som Mykonos, Aten och Thessaloniki. Men har du någonsin tänkt på att besöka Kreta?

Kreta, den största ön i Grekland, är känd för sina kristallklara stränder (varav många har blivit tilldelade en blå flagga), vackra städer med intensivt nattliv och vackra lokalbefolkningen. Så, den här ön kommer att ge dig många nya upplevelser att minnas!

Kretenserna kännetecknas av deras stora gästfrihet, som också har blivit en del av sin kultur. Deras uppförande är så ärligt och uppriktigt att du känner dig omedelbart tillfreds, som med din bästa vän.


Kreta är ett utmärkt resmål att besöka, antingen väljer du att spendera hela din semester på ön, eller vistas där några dagar, fortsätt sedan din resa till Medelhavsöarna. Atlantis Gay Cruises organiserar en homosexuell tur i Medelhavet varje år från 21-21 augusti och Kreta är ett viktigt stopp under resan. Fartyget stannar i Heraklion i åtta timmar, så att du kan se olika sevärdheter, men även om skeppet skulle förtöjas i tre dagar, får du inte mycket tid kvar.

Om du vill utforska många stränder och byar, kan du inte göra utan bil.

Låt oss utforska den homosexuella scenen på Kreta, de bästa stränderna runt ön, liksom fantastiska gay-friendly resorts!

Gaylivet på Kreta: livligt men diskret! Även om det faktiskt finns många homosexuella och lesbiska kvinnor på ön, väljer de att följa en diskret livsstil. Lokalbefolkningen är fortfarande knuten till traditionella familjevärden, särskilt män pressas för att behålla dem. Ändå blir den lokala befolkningen också öppenare, särskilt efter den första Gay Pride på ön, som ägde rum 2015.

De få gaybarerna och klubbarna på ön lockar många besökare, särskilt under sommarmånaderna juni, juli och augusti, medan vissa stänger under vintern på grund av bristen på besökare.

Ababa Bar finns i Chania och Brasserie i Heraklion.

De bästa städerna och byarna på Kreta!

Kreta är en stor ö, med många traditionella byar, lyxiga badorter för paradisiska strandferier och tre stora städer: Heraklion, Chania och Rethymnon.

Heraklion är huvudstaden på ön och den största staden Kreta. Lokalbefolkningen är i allmänhet breddnad, mer än i landsbygdens städer och byar, som lockar majoriteten av homosexuella resenärer.

Staden erbjuder enkel tillgång till de viktigaste kretensiska destinationerna som Agios Nikolaos, Rethymnon och Hersonissos, liksom vackra stränder som Agia Pelagia. Majoriteten av lokala företag är homosexuella Det lokala homosexuella samhället har dock en särskild preferens för café bistroer och cocktailbarer. Städerna Chania och Rethymnon är två utmärkta alternativ om du vill undvika huvudstaden i huvudstaden.

Hersonissos, Agios Nikolaos och Malia är tre mycket populära orter, kännetecknas av deras homosexuella inställning och rika underhållning. I Hersonissos hittar du den mest populära gay-stranden på ön Kreta, Sarantari-stranden, men också Agia Pelagia. Det finns också en homosexuell bar som heter Y.O.L.O ..

Malia ligger relativt nära Hersonissos, ca 15 minuters bilresa från staden. Malia stad är känd för det intensiva nattlivet och det finns också en gay bar i staden som heter Nova Bar.

Huvudstranden i Malia är ganska stor, men den är full av strandbarer, som är ganska upptagen varje sommar.

Agios Nikolaos, ca 20 minuters bilresa från Malia, är mycket populär på grund av de hisnande stränderna, med vit sand och kristallklart vatten. Det finns flera strand- och cocktailbarer i staden, men det finns inga homosexuella platser.

De bästa "gay stränderna, kläder valfritt" på Kreta! Observera dock att stränderna nedan inte är uteslutande för homosexuella! När trenderna kommer och går, informera dig väl, om det behövs via Grindr och PlanetRomeo, men se till att din källa är pålitlig. Tveka inte och fråga homosexuella invånare på Kreta att följa med dig. I augusti, den grekiska semestermånaden kommer du att stöta på grekiska familjer som motsätter sig nakenhet, naturligtvis måste du hantera dem med respekt.

De fyra bästa "gay stränderna" på Kreta är:

1. Sarantari-stranden i Hersonissos: Sarantari-stranden är en lättillgänglig strand nära Hersonissos. Det ligger framför en krog som heter Sarantaris, medan de närliggande Creta Maris och Hersonissos Maris-hotellen också utgör ett bra landmärke.

2. Komos strand ligger nära Matala, en liten och fredlig kretensisk by som ligger på östra sidan av ön. Gay-området ligger till höger, cirka fem minuters promenad från det största strandområdet.

3. Kavros / Peristeras strand vid Georgioupolis. Det finns två strandklubbar på huvudstranden, men homosexuella delen är till höger, ca 2-3 minuters promenad.

4. Maherida-stranden nära Chania, blir denna strand en av de mest populära gaystränderna i regionen. Stranden är också populär bland den lokala homosexuella scenen. Förutom Maherida lockar de närliggande stränderna Agia Roumeli och Agioi Apostoloi HBT-resenärer.

Det finns inga gay-bara hotell eller pensionat på ön, men majoriteten av hotellen och orterna på Kreta är homosexuella. Jag kommer kort att nämna några av de bästa gay-vänliga hotellen på ön Kreta,

Heraklion: Lato Boutique Hotel, med utsikt över hamnen. Olive Green Hotel: ett lyxigt, miljövänligt hotell!
Agios Nikolaos: Minos Beach Art Hotel, det perfekta strandhotellet.
Chania: Domes Noruz Chania. Thalassa Beach Resort uteslutande för par.

Grekland utflykter