Prines slappna av på Kreta

Prines är en by som ligger på ön Kreta, ca 6 km från staden Rethymnon. Det anses vara en plats som är idealisk för alla som vill koppla av i lugnet i naturen och uppleva kombinationen av samtida kultur och tradition.

Några av de traditionella funktionerna i byn är de fristående husen med stora varv, stensteg, bågar och kupoler. Alla renoveringar och restaureringar av husen har gjorts med respekt för traditionen. Området Prines erbjuder en unik naturlig miljö full av gröna: frukt, citrusväxter, valnötträd, imponerande ekar och olivträd som är rotade i stenarna och som kan betraktas som naturliga monument. Söder om Prines ligger det lilla samhället Vederi, som fortfarande har behållit sin venetianska karaktär.

Där ligger 100 meter lång, en imponerande ekskog. Norr om Prines är olivlunden "Venerata" med gamla olivträd. Byn har två kullerstensgator i en vacker miljö och även en tredjedel i "Kato Vrisi", med en lekplats omgiven av grönska. Dessutom är torget Vederi och Saint Johns kyrkogård i ekskogen en riktig oas för varje besökare.

Byn Prines på Kreta erbjuder olika aktiviteter. Du kan enkelt cykla och gå. vandringsleder som leder till Vederi den populära slottet i regionen. Prines läge är amfiteater, så det finns många platser i byn där du kan njuta av en vacker utsikt.

Den frodiga grönska och den fantastiska utsikten över Vederi-slottet och Sierra Lefka Ori (vita bergen) och naturligtvis den vidsträckta havsutsikten, från Rethymnon till Akrotiri. Byn har två bra tavernor.

Många semestervillor med privat pool har byggts i Prines och Vederi de senaste åren och ännu mer har renoverats. Vackra, traditionella semesterbostäder på Kreta, erbjuder dig en resa tillbaka till en annan era.

Grekland utflykter