10 vackraste stränder på Kreta

Seitan Limania
På den grekiska ön Kreta kan du inte bara uppleva mycket kultur och historia, utan också spendera lite avkopplande timmar på stranden. Nedan kommer jag att berätta vilka stränder du definitivt bör besöka. På Kreta kan du bokstavligen följa i de grekiska gudarnas fotspår, Zeus skulle ha blivit född där. Men inte bara den mytologi du kan uppleva här, men också de varierade landskapen och särskilt de vackra stränderna på Kreta kommer verkligen att fascinera dig. I denna artikel presenterar jag de 10 vackraste stränderna på ön.

Stranden i Potamos, Malia. Kreta har en mängd stränder att erbjuda, från den bästa sandiga till grova stenstranden. Stranden i Potamos är en av de vackraste sandstränderna på ön. Även om det är mycket populärt på sommaren är det lite mindre trångt än på andra sandstränder. Den perfekta platsen att sola ostört eller njuta av det kalla vattnet.

Stranden i Istro, Istro. Istroys strand är också perfekt för en semester vid havet med barn, särskilt på grund av det kristallklara vattnet och den svagt rullande kusten. Bara några hundra meter i öster också direkt kopplad till Istro, längs kusten hittar du den lite större Voulisma stranden.
Vai strand, Vigla. En av de vackraste stränderna på Kreta och samtidigt är Europa förmodligen Vai-stranden i nordöstra delen av ön. Det speciella med den här fantastiska stranden är inte det kristallklara vattnet eller den fantastiska utsikten över vågorna, men särskilt att stranden också är omgiven av Europas största och naturliga palmskog. Med mer än 5000 palmer som ger dig nyans. Du kan bo i Vigla eller i den närliggande byn Kouremenos.

Kouremenos strand, Kouremenos. Kouremenos strand lockar med möjligheter till en mer sportig stranddag. Kouremenos anses vara en av de bästa vindsurfingplatserna i Grekland! Efter en aktiv dag kan du njuta av din välförtjänta vila i ett av kaféer och barer längs kusten. Du kan fördjupa dig i Kouremenos livliga nattliv.

Mirtos strand, Mirtos. Mirtos är en av de äldsta badorterna på Kreta och en turistmagnet sedan 60-talet och 70-talet. Stranden i sig är en lång stenstrand, där du kan njuta av semesterstämningen vid havet. Nattlivet i Mirtos är inte lika spännande som andra ställen på Kreta, men staden erbjuder också en idealisk utgångspunkt för utflykter till regionens kulturattraktioner eller för promenader i öns berg.

Red Beach (Kokkini Ammos), Matala Vill du simma i Grand Canyon, kan du få en liten smak under en strandferie på Red Beach, även känd som Kokkini Ammos på Kreta, omgiven av röda klippor och kännetecknad av röd sand. i perfekt kontrast till det blå havet, verkar den här vackra stranden i södra ön Kreta nästan osannolikt. På Red Beach är naturism tillåtet.

Elafonissi strand, Moni Chrisoskalitissis. På öns västkust hittar du en av de bästa, fina sandstränderna på ön. Tack vare de grunda lagunerna och det kristallklara turkosvattnet kan du föreställa dig dig själv på Elafonissi-stranden i Karibien. Också idealisk för en familjesemester med barnen. Du kan bo i närliggande byn Moni Chrisoskalitissis eller den något längre belägen Kissamos.

Falassarnas strand, Falassarna. Bygg sandstugor, var sportiga och vill inte hoppa över historien. Den vackra sandstranden, de utmärkta vindsurfingförhållandena och en närliggande arkeologisk utgrävning gör kombinationen möjlig. Du kan också njuta av utsökt mat här och njuta av solnedgången med en cocktail eller något nytt i din hand.

Beach of Balos, Kissamos. Lite längre norr om Falassarna finns en annan drömstrand på Kreta, stranden i Balos. Stranden och lagunen lockar med fantastisk utsikt, turkos vatten och fin sand. Med bil från Chania är du på väg i ungefär en timme. Ta bra skor till kiselstranden från bilen till stranden och kom ihåg att ta med drycker och snacks, eftersom det inte finns några affärer eller barer.

Strand av Seitan Limania, Chania. Slutligen på min lista, lite hemligt tips. Stranden i Seitan Limania nära Chania. Denna vackra, naturliga strand ligger i en vik mellan imponerande klippformationer och kan nås via en 10 minuters promenad. Du ser förgäves för parasoll eller andra bekvämligheter, men förvänta dig djupt blått vatten och unika vyer under resan, den korta promenaden och under din vistelse på stranden.

Grekland utflykter