Porto Timoni, det blå paradiset på Korfu

Det finns ett avsnitt om den joniska ön Korfu, känd som den blå sjön, som heter Porto Timoni, Double Bay med turkost vatten som är kopplade till ön med en smal bit mark.

Korfu, känd för sina unika historiska venetianska känsla, eleganta byggnader och vackra färger, har också några av de finaste stränderna i Grekland, där den gröna överflöd av vegetationen kombineras med den unika färgen på vattnet i Joniska havet.

Några av dessa stränder är verkligen kända och lockar tusentals besökare varje år, vilket gör Korfu till en av de mest besökta grekiska öarna. Andra stränder är emellertid relativt okända eftersom de är ganska svårtillgängliga.

Under denna dolda paradis på ön Korfu, hör förvisso Timoni Porto, en av de vackraste stränderna på ön. En orörd dubbla vik som länge varit en hemlighet för turister tack vare det faktum att markåtkomst inte är lätt.

Porto Timoni ligger nära byn Afiona, i nordvästra Korfu. Vattnet är blå och de två stränder på samma lilla näset täckt med vita stenar och lummiga träd och buskar.

För att nå Porto Timoni besökare måste lämna sitt fordon och omkring tjugofem minuters promenad genom en bana som erbjuder fantastisk utsikt över omgivningarna. Efter denna väg är det möjligt att nå de två stränderna i Porto Timoni. På vägen kommer du att upptäcka den oupptäckta magiken på den fantastiska ön Korfu.

Grekland utflykter