Armenistis små bosättning på Ikaria

Armenistis är en liten bosättning vid havet i norra delen av Ikaria väster om Evdilos och strax före Gialiskari. Det tillhör prefekturen Raches och har cirka 70 permanenta invånare, ett tal som ökar betydligt under sommaren. Armenistis är en liten fiskeby med en pittoresk hamn och de vackraste stränderna på ön Ikaria. De senaste åren har det blivit ett viktigt turistcentrum för ön, samtidigt som man behåller en avslappnad och traditionell atmosfär.

I närheten av Armenistis hittar du några av de tättaste tallskogarna i Ikaria och ett överflöd av vattenfunktioner som floder och strömmar. Armenistis är också en utgångspunkt för lokala vandrings- och vandringsutflykter. Dessutom har området några av de bästa stränderna på ön. De stora stränderna i Gialiskari, Messakti och Livadi har fin sand och är omgivna av tallar som sträcker sig till havet och nästan till Armenistis.

Utbudet av turistfaciliteter och enkel och snabb åtkomst via hamnen i Evdilos gör Armenistis till en idealisk bas för utflykter väster om Ikaria. Den mest pittoreska delen av bosättningen är hamnen med sin brygga och de många nät, redo för nästa fångst av fiskarna.

Hamnområdet, med olika sjöfarts- och turistaktiviteter och fiskemöjligheter, en liten sandstrand och en strand gränsad av små butiker, barer, kaféer och restauranger i rad, här spenderar semesterfirare mycket fritid.

Grekland utflykter