Gialiskari liten bosättning på Ikaria

Gialiskari är en liten bosättning vid kusten i norra delen av ön Ikaria väster om Evdilos. Det tillhör Christos Raches gemenskap och har cirka 165 permanenta invånare.

Den här vackra fiskebyen med den pittoreska havsmen, attraktiva stränder, Agios Nikolaos kyrka och omgiven av höga tallar kombinerar unikt den salta havsbrisen, med den ljuva, lummiga doften av tall.

Husen, både gamla och nya, ligger mellan fruktträdgårdarna och spreds över de tallskogade sluttningarna med kristallklara strömmar som leder till kusten. Den 15 augusti, Virginiens dag, hålls en traditionell festival i byn med lokalt vin, mat och dans fram till de tidiga timmarna.

Gialiskari är en av de viktigaste turistcentra på ön och är hem för otaliga butiker, pensionat / hotell, kaféer, skaldjur restauranger och tavernor. I närheten av Gialiskari hittar du några av de tätaste tallskogarna på Ikaria och ett överflöd av vattenfunktioner som floder och strömmar.

Det är också en utgångspunkt för lokala utflykter. Dessutom har området några av de bästa stränderna på ön. De stora stränderna i Gialiskari, Messakti och Livadi har fin sand och är omgivna av tallar som sträcker sig till havet. De många turistfaciliteterna och enkel och snabb åtkomst genom hamnen i Evdilos gör Gialiskaris till en lämplig bas för utflykter väster om Ikaria. Särskilt pittoreska är den lilla hamnen. I slutet av bryggan är kapellet Analipsi, som ser ut som ett litet fartyg som flyter i havet innan det var anslutet till fastlandet. Du kan se den traditionella fiskarens liv, som att städa och ta ur nätet i fiskehamnen.

Grekland utflykter