Tips för att hyra en bil i Grekland

På många internationella flygplatser i Grekland hittar du biluthyrningsföretag direkt i terminalen eller på flygplatsen. Innan du har bestämt ditt val är det klokt att kontrollera om den här hyresvärden har en filial på flygplatsen. Om så inte är fallet måste du ofta vänta längre för överföringen, som tar dig till den plats där du kan hämta bilen. Boka din hyrbil online. Söka och boka en bil online är billigare, enklare och kostar mindre tid.

Jämför många leverantörer och webbplatser för att hitta det bästa priset. Reservera så tidigt som möjligt.

Vissa gator och vägar i Grekland, i byar och städer är ganska smala. Därför hyra en liten och manövrerbar bil, också lättare att hitta en parkeringsplats. Att hyra en bil i Grekland är inte extremt dyr. De bästa erbjudandena ges vanligtvis om du reserverar bilen i förväg.

Försäkra dig om en bra försäkring.
Med en heltäckande försäkring utan egna risker är din bil väl försäkrad. Var uppmärksam på täckningsbeloppet med ansvar. Gå inte med en hyresvärd om du är försäkrad för endast 1 miljon euro. Biluthyrningsföretag på plats tjänar mest av att sälja en extra försäkring.

ålder
Med många hyresvärdar är lägsta ålder 22 år och förare yngre än 25 år betalar ofta ett extrabidrag. En navigationsenhet eller barnstol i Grekland måste du beställa tillbehör separat från din hyrbil. Se till att du bokar i tid så att de önskade objekten också är tillgängliga på hyresdagen.

Villkoren kan variera beroende på företaget, även om dessa skillnader oftast är små.

Läs kontraktet noggrant.
Kolla och läs kontraktet när du samlar din hyrbil. Kontraktet kan variera beroende på bolaget, men skillnaderna är ofta små. Om det finns något du inte förstår i kontraktet, måste du fråga en företrädare för företaget för information när du hämtar din bil.

Ingår gratis körsträcka?
Vanligtvis ingår gratis körsträcka. Men mindre företag kan erbjuda andra allmänna villkor. Läs villkoren för att säkerställa att gratis körsträcka ingår i hyreskostnaden. Om det inte finns några lediga kilometer, se till att du har tillräckligt med kilometer i kontraktet.

Kan fler än en person köra bilen?
Om mer än en person kör, måste du ange detta under bokning eller vid ankomsten.

Fyll på bilen helt innan du återvänder den
Olika företag erbjuder olika villkor för bensin. Om bilen behöver tankas innan den returneras måste du göra det för att undvika extra kostnader för biluthyrningsföretaget.

Kontrollera bilen när du hämtar den.
Kontrollera bilen när den överförs till dig. Se till att eventuella skador, repor och fläckar registreras i kontraktet. Också uppmärksamma din säkerhet, kontrollera lamporna, bromsljus och riktningsindikatorer. Utför ett kort bromstest på uthyrarens parkeringsplats och se till att ett första hjälpenpaket och en säkerhetsväst finns i bilen.

Observera att biluthyrningsföretaget debiterar ditt kreditkort som deposition trots din försäkring. Om du returnerar fordonet oskadat kommer insättningen att släppas omedelbart. Om bilen är skadad under hyresperioden kommer biltillförseln att hålla nedbetalningen för kostnaderna. Om du har tagit ut försäkringen, kommer du att bli återbetalad det överskjutande belopp som betalas av biluthyrningsföretaget.

Återvänd din bil i tid, långa väntetider och du har snabbt missat ditt flygplan.

Grekland utflykter