Tio saker att göra på Rhodos

Rhodos är en av de mest besökta öarna i Grekland. Det är den största ön i Dodekanesen, mest känd för kolossen av Rhodos. Kolossen var en av de sju underverken i den antika världen och blev tyvärr förstörd under en jordbävning i 226 f.Kr. Kolossen av Rhodos är bara känd från forntida texter. Inga arkeologiska material har hittats som kan kopplas till bilden med säkerhet.

Rhodos är ett idealiskt sommarmål speciellt på grund av dess vackra stränder. Det finns dock också många saker att göra på vintern. Medeltida städer, arkeologiska platser och museer passar väl ihop med den lokala gastronomin och naturen på ön. För de som är intresserade av historien har den medeltida gamla staden i staden Rhodos förklarats världsarv.

Saker att se och göra på Rhodos

Palace of Grand Master av riddarna, även känd som Kastello, slottet är från den 14: e århundradet, med sina torn och valv, är en av de få exemplen på gotisk arkitektur i Grekland. Slottet huser ett intressant museum med föremål från olika historiska perioder.
Rhodos Akropolis. Stenar, tempel och offentliga byggnader befolkade Rhodos Akropolis, ett bra exempel på grekisk arkitektur. Bland byggnaderna som är värda ett besök är stoa och den lilla teaterns byggnader.
Kalithea Springs, som ligger mellan badorterna Kalithea och Faliraki, är ett spa som går tillbaka till klassiska tider. Ursprungligen ett naturligt spa, nu ett monument. Du hittar en liten strand i en lugn miljö, sand och grunda vatten, vilket gör det populärt med familjer med barn.
Lindos, byn Lindos, är en annan attraktion på ön. Lindos ligger på en stor vik mittemot fiskebyn Charaki. En annan egenskap i området är Lindos Akropolis med det vackra templet Athena.
Agios Pavlos eller St Pauls Bay. Legenden säger att Paulus kom hit i 51 AD för att predika kristendomen till lokalbefolkningen. Bayen ligger strax utanför Lindos och är en av de mest fotograferade på ön. Det finns en liten kyrka på kullen med en unik utsikt över den närliggande Akropolisen.
Rodini Park. Rodini är känd som den äldsta parken i världen och ligger mindre än 3 kilometer från staden Rhodos. Parken har tät vegetation, medan floder bildar pooler och vattenfall. Landskapet är tillverkat av broar och bänkar där du kan sitta och titta på hjort, ankor och påfåglar.
Anthony Quinn Bay. Denna berömda vik är omgiven av tallar som nästan berör havet. Smaragdgrönt vatten är huvudattraktionen för den vackraste stranden i Rhodos. Anthony Quinn Bay är mycket populär bland ungdomar, medan familjer ofta undviker detta eftersom den steniga kusten är lite riskabel för barn.
Petaloudes dalen. Dalen av Petaloudes, eller fjärilsdalen, är den naturliga miljön av tigermuggar som har bott i området sedan maj. Under sommaren täcker miljontals malar hela träd. Dalen, rik i sällsynt naturlig skönhet, rymmer också ett litet naturhistoriskt museum.
Lokal gastronomi. Rhodos har en lång tradition i handgjord pasta på grund av den italienska närvaron och inflytandet i Dodekanesen. Pitaroudia är en traditionell maträtt av tomater, kikärter eller malet kött. Dolmadakia är fyllda vinblad med linser och ris. Andra lokala rätter är grillad fisk och lamm. Soupioryzo är en slags risotto tillagas i bläckfisk bläck och röd sand rouzetia småfisk som är stekt, med en populär vitlöksdip kallas skordalia.
Museer och platser av intresse. Rhodos är hem för ett antal intressanta museer. Det arkeologiska museet fokuserar på föremål från hellenistiska tider. Kommunalgalleriet på Rhodos, husar en unik samling målningar. Andra museer är: det judiska museet, museet för modern konst och bimuseet. För små barn, ta dig tid att besöka leksaksmuseet i Archipoli, liksom Rhodos akvarium.

Grekland utflykter