Kazaviti Grekland semester Thassos

Ön Thassos har många bergsbyar, eftersom folk i gamla tider byggde sina hus högt ovanför bergen för att se havet i god tid och därigenom förhindra piratattacker. Så de flesta byar ligger på sluttningarna av bergen, omgivna av tallar och erbjuder en vacker utsikt över Egeiska havet.

Besökare som absolut vill utforska dessa traditionella och vackra bergsbyar bör gå till Kazaviti. För att komma dit måste du först köra genom staden Prinos och fortsätta den slingrande asfalterade vägen. går in i den första byn Mikro Kazaviti (Little Kazaviti), i slutet av en smal dal, inbäddat i bergen. Det är den minsta av de två byarna som har tagit sitt namn från de latinska orden casa = house och vitus = wine. Byn blev "vingården" och med god anledning.

Pittoreska tegelhus, som ligger på kullarna, sakta framträder genom den gröna frodiga vegetationen som skapar många träd och buskar som cypresser och naturliga mastiska träd. Överallt hittar du pittoreska och eleganta restauranger med alla slags lokala traditionella delikatesser och modernt boende, med högkvalitativ gästfrihet och ändå i harmoni med de idylliska omgivningarna.

 Till fots kan du men nästa by, Megalo Kazaviti (Great Kazaviti), eftersom avståndet mellan de två byarna är bara en halv kilometer. Till vänster hittar du en kopia av en gammal grekisk teater, byggd av lokala stenar, inbäddat i en ihålig som rymmer cirka 300 glada åskådare. Under sommarmånaderna presenterar byarna musik, teater och dansevenemang. Den 10 februari och under påminnelsen av St George och även under påsken kan besökarna delta i en autentisk folkfestival med religiösa fester i byns pittoreska kapell.

Megalo Kazaviti den andra och större byn, följer samma arkitekturstil som sin mindre granne. På torget, som du når mot slutet av klättringen, sprider ett gammalt planetsträd, stort och imponerande, sina grenar och täcker hela området och erbjuder kylning och skydd, eftersom solstrålarna har svårt att komma igenom sina tjocka löv och grenar. .

Under detta träd hittar du bara två av de många traditionella tavernaerna i bergsbyarna, där läckra kötträtter och hemlagade recept serveras, kompletterat med det bästa lokala röda vinet som Thassos har att erbjuda.

Dessa bergsbyar erbjuder besökare enkel tillgång till den naturliga miljön, den täta skogen omger båda byarna. Lokala klubbar för naturälskare har guidade turer och promenader längs de många spåren som leder till de omgivande skogarna och ger ett säkert och informativt sätt för varje besökare att komma i direkt kontakt med den lokala flora och fauna och den orörda naturmiljön. En sann glädje för naturälskare, vandrare, men också för den genomsnittliga turisten.

Ett besök på Kazaviti under en semester på Thassos är som att äta glasyren på tårtan. Notera denna destination i din dagbok, för det är verkligen en inspirerande upplevelse.

Grekland utflykter