Ravdoucha by och strand Platanias, Chania Kreta

Byn Ravdoucha är en av de vackraste och mest traditionella platserna på halvön Rodopos, i Chania, västra Kreta. Denna lilla by, med endast 133 invånare, ligger på en kulle med en oförglömlig utsikt, med utsikt över Kissamos-Kastelli-bukten och ligger också mycket nära stranden. Byn är inte så känd bland turister, men det är inte så populärt med kulinariska kretenserna. De kräsna gourmorna hittar två utmärkta krogar här i olivlundarna och bland de fantastiska, vilda stenarna och bara ett stenkast från Ravdouchas strand.

Det finns inga butiker i byn bara några kafenioner, där du kan njuta av grekiskt kaffe, raki och lokalt vin eller till och med en öl.

Var hittar du Ravdoucha?
Om du kör 30 km väster om Chania kommer du till den vackra byn Ravdoucha, med utsikt över Kissamos bukt från kanten av en brant lutning. Stranden ligger längst ner på klippan under byn och är tillgänglig via en ormväg som sänker ca 2 km. Det finns ingen kollektivtrafik som tar dig dit, så det enda sättet att besöka stranden är med bil eller till fots.
I slutet av denna väg hittar du två skyltar som visar vägen till stranden i två motsatta riktningar. Bli inte frustrerad, för att de leder dig både till en strand. Jag råder dig att gå till vänster och söderut där stranden är vackrare. Ingen av dessa två stenstränder har solstolar eller paraplyer, men du hittar några träd som du kan använda för skuggan. Längs kusten finns ett antal boendealternativ och ett antal tavernor som serverar lokala rätter. Du kan också besöka den pittoreska kyrkan
St. Onoufrios byggd i en sten på havet.

Grekland utflykter