Agios Kirikos huvudstad Ikaria

Agios Kírykos ligger på den sydöstra kusten av ön Ikaria och var mer än tre hundra år sedan av lokala sjömän som beställde staden Aghios (Saint) Kirikos. Agios Kirikos är huvudstaden i Ikaria och huvudporten till ön på land, hav och luft.

Idag har det cirka 3000 invånare tillsammans med de närliggande Panagia, Kountoumas, Agios Pantelemonas, Christos och Glaredes. Agios Kírykos, med sina gamla hus av två kaptener, med blommor strödda kvarter, smala kullerstensvägar, oändligt stigande stentrappor, torget flankeras av butiker och få non-stop och folkets vilja, den natursköna naturen hos Egeiska arkitektur med rörelsen i en modern stad.

Den varma våren av Asclepious, tidigare känd som Moustafa, finns i Agios Kirikos nära centrala torget. Människor från hela världen som söker terapi besöker detta badhus och de andra källorna till Ikaria för deras utmärkta helande dygder. Den asclepious källan kommer från havet och alla som önskar kan simma i närheten för att dra fördel av sitt radiuminnehåll utan att ta ett traditionellt bad. Du kan titta ut över Ikarian havet, öarna Patmos, Fourni och Samos och ibland kan man även urskilja Turkiets kust.

Det stora torget eller "platia", kantad med mullbärsträd, traditionella kaféer ( "Kafenia"), kaféer, barer och butiker, är centrum för stadens liv och ligger på kustvägen med utsikt över havet. Här är också marmorkrigsminnet för fallna Ikariska soldater. I och runt gågatan torget finns bara granit kullerstensvägar och gamla gränder, nästan alla restauranger, kaféer / barer, hotell / rum att hyra, butiker, offentliga och privata tjänster, turistbyråer och byråer i staden.

Området kring Agios Kirikos erbjuder en vacker naturskönhet. Om man tittar upp och mot bergen ser man en grön hästskoformad krans vid foten av berget med byar som slutar några hundra meter utanför Agios. På denna del av orörda land är vackra bergsbyar, små skogar ovanför byarna, trädkantade raviner och alla slags fruktträd kombinerad till en hisnande scen.

Grekland utflykter