Grekland semester Trypiti, Thassos

Denna anmärkningsvärda plats som heter Trypiti ligger i södra delen av ön Thassos, söder om Skala Maries och strax söder om Kefalas sydöstra Kap. Vid denna punkt märker du verkligen att du befinner dig i södra delen av ön, med Egeiska havet som sträcker sig oändligt framför dig.

Många turister hamnar av en slump och ofta av nyfikenhet i denna utväg och ofta först attraheras bara på grund av det underliga namnet Trypiti. Andra var mycket imponerade av den vackra vegetationen som omger denna strand, frodiga tallar med täta tjocktar. Några blev mycket glatt överraskad och stannade oväntat på vägen runt ön strax före Limenaria.

Ett besök på denna gömda strand är verkligen en belöning i sig, oavsett hur och varför du hamnade där. Hennes namn är skyldigt till ett stort hål i klipporna, vilket skapade vågorna och det konstanta flödet av vatten genom århundradena. På grund av sin naturliga och robusta skönhet har Trypiti byggt upp ett rykte.

Stranden består av en lång remsa av vacker fin sand och sten. Du har en fullständig fri utsikt över Limenaria på avstånd, särskilt på det kända Palataki-monumentet och Egeiska havet, kristallklart med djupt blått vatten, mycket lätt att nå och med utmärkta faciliteter. Du hittar i Trypiti en liten strandbar på stranden, rum och lägenheter att hyra och mer nyligen finns ett mycket lyxigt hotell byggt direkt på stranden för att välkomna även den mest krävande besökaren.

Jag vet säkert om du har besökt Trypiti, du kommer att vara nöjd och glad eftersom du har försökt hitta denna unika, nästan dolda pärla på Thassos.

Grekland utflykter