Grekland semester Epanomi Chalkidikí

Epanomi är en liten stad i nordvästra delen av Central Macedonian Chalkidiki Peninsula. Epanomi ligger bara några kilometer från Therma-viken och är en del av storstadsregionen Thessaloniki, den näst största staden i Grekland.

Epanomi har ett bekvämt läge och är en idealisk bas för en varierad semester i Chalkidiki. Epanomi betyder: strandferie, storstadskänsla och turistmassor bara några kilometer bort.

De vackra sandstränderna i Thermaikos bukten med kristallklart vatten ligger bara 5 kilometer från Epanomi. Här kan du hyra stolar och paraplyer och du kan tillbringa underbara dagar på och i vattnet. I sydväst finns en lagun, som enligt grekiska ornitologer är en av de viktigaste fågelområdena i Grekland.

Helt olika intryck erbjuder Thessaloniki, 20 km norr om Epanomi. Som huvudstad i centrala Makedonien, erbjuder staden en ren urban känsla och bildar en attraktiv kontrast med fredliga dagar på stranden.

20-30 km söder om Epanomi är Kassandra halvön, första fingeren på Chalkidiki halvön i form av en hand med tre fingrar. Här kan du verkligen fördjupa dig i turistmassorna, upptäcka vackra stränder eller ta långa promenader i tallskogarna på västkusten.

Grekland utflykter