Tavronitis strand, Platanias, Chania, Kreta

Tavronitis ligger i kommunen Platanias, vid kusten av Chania-viken. Den första historiska omnämningen av byn, uppkallad efter floden Tavronitis, finns i en venetiansk folkräkning från 1583.

 Under andra världskriget fanns det en konflikt område härifrån började slaget om Kreta 1941 med invasionen av tyska trupper som ville ta den närliggande flygfältet i Maleme under deras kontroll.

Över floden Tavronitis, som torkar upp under sommaren, är en imponerande järnbron byggdes i början av 20-talet, nu förklarade en historisk byggnad under bevarande.

Flodens mynning skapar ett biotop som rymmer många vilda djur och flyttfåglar som flyger över området på hösten.

Den rena stranden av Tavronitis består av stenar. Det är ett idealiskt val för dem som letar efter lugn och ro eftersom det är ganska isolerat. En livräddare är närvarande och därför kan du säkert bada i kristallklart vatten, speciellt på dagar då det inte finns vind. Längs stranden finns träd som erbjuder skugga på sommaren, liksom parasoll och solstolar för att sola.

I byn hittar du några tavernor, där du kan äta bra efter att ha simat och solat. Tavronitis ligger cirka 18 km från Chania på ön Kreta. Det finns regelbundna busslinjer.

Grekland utflykter