Grekland semester Benitses Korfu

Den pittoreska fiskebyn Benitses ligger 12 km söder om Korfu och har cirka 1 000 invånare. Under de senaste åren har byn blivit en kosmopolitisk plats utan att förlora sin pittoreska karaktär och traditionella atmosfär. Numera erbjuder denna vackra turistort olika boende för alla smaker och budgetar, liksom tavernor, kaféer och barer. Byn har dock behållit sin autentiska skönhet.

Den traditionella delen av Benitses ligger på ett vackert läge mitt i en grön dal som går ner till havet.

De flesta invånare måste ta itu med turismen, men tidigare hade de traditionella sysslorna fiskat, odlade oliver och citrusfrukter och i det avlägsna förflutet arbetade de i vattenfabrikerna för mjölproduktion. Särskilt på vintern är fisket på uppgång igen.

En promenad genom de smala kullerstensgatorna avslöjar vackra traditionella detaljer som imponerar varje besökare. Turister anländer med sina båtar i den pittoreska hamnen i Benitses för ett uppfriskande dopp i det kristallklara vattnet i Joniska havet. Runt kuststaden hittar du otaliga stränder med utmärkta faciliteter och en vacker miljö, perfekt för familjer. Bortsett från de vackra funktionerna i denna by, är huvudattraktionen skalmuseet, bland annat husets bästa skalsamling och andra intressanta utställningar.

Den vackra marinaen (Marina), har kajer för hundratals privata båtar, samt lokala fritidsbåtar och andra faciliteter. Hotell, lägenheter, villor och rum i Benitses är idealiska för billiga semestern på en vacker plats, en perfekt kombination av berg och hav.

Restauranger och tavernor serverar traditionella grekiska rätter, men du kan också beställa pizza, pasta och till och med kinesiska. Det lugna men trevliga nattlivet i Benitses är centrerat runt de många barerna och den nya småbåtshamnen.

Byn Benitses är det perfekta resmålet för familjer, unga och äldre par och alla som söker en avkopplande tid i solen medan du njuter av god gästfrihet från det vänliga och gästfria folket.

Grekland utflykter