Afrata strand, Platanias, Chania

Afrata är en vacker by, ca 6 km norr om Kolymbari och 30 km väster om staden Chania. Byn och den pittoreska stranden ligger på halvön Rodopou, som skyddas av Natura 2000-nätverket, ett område med unik naturskönhet och ekologiskt värde.


Stranden ligger 1 km från byn i en liten skyddad vik. Där hittar du en kiosk med paraplyer och solstolar och tamariskträd för skugga vid havet. Stranden är gjord av stenar och havet är perfekt för snorkling. I byn Afrata hittar du ett antal krogar, där du kan äta något eller dricka en kopp kaffe efter din vistelse på stranden. Den närliggande Kolymbari är känd för sina skaldjursrestauranger.


Lite längre norrut och väster om stranden börjar vägen till grottan Ellinospilios, där förhistoriska gravar och andra viktiga arkeologiska fynd har upptäckts. Banan är passabel och har en längd på ca 1,5 km, men tillgång till grottan kräver erfarenhet och rätt utrustning.

På rutten mellan Kolymbari och Afrata, glöm inte att stanna vid den ortodoxa akademin och Gonia klostret, där du kommer att uppleva sin rika historia.

Grekland utflykter