Grekland semester Skala Potamia populära utväg på Thassos

Skala Potamia är en populär semesterort på ön Thassos och ligger i anslutning till Golden Coast stranden, södra delen, som ligger i den vackra sand blå vik omgiven av spektakulära djupa grå granit berg täckta med den ljusa gröna av tallarna, silver av olivlundarna och den mörka grön av platonträd. Direkt bakom det kan du se den högsta toppen av ön, Ipsarion, i en hisnande höjd av 1 204 meter.

Gold Coast stranden med gyllene stranden i Skala Potamia ungefär 2, 5 km lång och består till största delen av fin gyllene sand, med några små stenstränder. I det förflutna, dessa två stränder åtskilda av områden med sanddyner och en liten flod, men nu bildar de en lång och djup sandstrand, som nu är stolthet över Egeiska havet och faktiskt hela Medelhavet.

Den fina sanden är ren och väl underhållen och det är den perfekta miljön för barn att leka och bygga sandslott. Stranden är uppkallad efter sandens färg och när solen når sin topp och stranden lyser kan man verkligen kalla den en gyllene skönhet. Stranden har tilldelats med två blåa flaggor.

Du kan inte bara njuta av den vackra stranden och ett tydligt, rent hav, men du kan också fördjupa dig i den vackra naturens skönhet. Om du är en morgonpigg, kan du gå från soluppgång till se solen gå upp från det ändlösa havet och när det är fullmåne är det härligt att sitta på stranden titta på månen störtar i havet, precis vid kanten från Kap.

Tillgången till orten är väldigt lätt, med utmärkta förbindelser och en bra och regelbunden busstrafik. Om du inte har egen transport, inga problem kan du hyra en bil eller motorcykel. Orten har även en egen taxistation.

Om du vistas i Skala Potamia, enkel åtkomst till andra stränder runt ön, många antikviteter och arkeologiska fynd och närliggande städer och byar, alla med sina egna unika attraktioner.

Skala Potamia har utvecklats till en attraktiv liten by vid kusten och en permanent bostad för många greker och utlänningar, som har byggt sina vackra hem här.

Antalet butiker och restauranger ökar varje år och byn erbjuder nu även faciliteter och attraktioner till sina invånare och besökare under vintermånaderna.

Skala Potamia är en populär badort och du kan välja mellan olika hotell och rum. Med tanke på populariteten hos Skala Potamia borde du boka tidigt.

Grekland utflykter