Kinira naturliga skönhet Thassos

Kinira är en liten, charmig by på Thassos vackra östkust. Kinira lockar särskilt sina besökare på grund av sin naturliga skönhet och för att den är en av de tystare regionerna Thassos.

Direkt mittemot denna lugna kuststad ligger ön Kinira, "Kiniriotiko", en liten offshore ö täckt av tallar och med sina egna små steniga stränder. Det är mycket svårt att besöka, men det lokala vattnet erbjuder lokala fiskare en av de rikaste fiskeområdena i området.
Huset till den ursprungliga ägaren kan fortfarande ses där.

Kinira har en rik historia, går tillbaka till fenicierna. Kinira tillsammans med Ainira, den nuvarande Palaiochori, bildade centrum för gruvdrift i denna region. Numera är det också lokalt känt som Loutra, (badet).

I byn hittar du allt du behöver för din semester. Det finns restauranger och tavernor, pizzerior, en stormarknad och du kommer att upptäcka att lokalbefolkningen varmt välkomnar dig.
De flesta besökare som kommer hit letar efter det riktiga traditionella enkla livet och den underbara gästfriheten.

Kinira har två långa stränder längs hela längden av byn, en strand består av sand och stenar, den andra är en riktig sandstrand. Om du går och badar, kommer du säkert att slappna av och njuta av den naturliga skönheten i regionen, de svagt sluttande stränderna och de gröna / gråa bergen som täcks av oliv och tallar. Landskapet är verkligen fantastisk.
Det finns alltid tillräckligt med utrymme på stränderna eftersom det inte har upptäckt massturismen Kinira. Om du kör lite längre, når du den vackra och sandiga Paradise Beach, ett namn som verkligen förtjänar denna plats.

Enligt gammal historia, skriven av Heroditos, exporterade fenicierna trä och guld från denna del av ön, från slutet av 1500-talet f.Kr., tills de parisiska grekerna kom och koloniserade ön. Du kommer fortfarande hitta ruinerna av bad från den bysantinska eran och resterna av en viktig kristen monark (basilikan) utgrävas här. Under en av de mörkaste perioderna i historien har pirater dödat många kristna här.

Liksom i alla delar av ön har Kinira upplevt goda och dåliga stunder i sin historia, men det är en förtrollande plats att besöka. Invånarna välkomnar dig och du kommer säkert att ha en lugn och avkopplande upplevelse när du besöker denna vackra grekiska kuststaden.

Grekland utflykter