Villa Ippocampi Kreta, litet hotell med stor charm

Villa Ippocampi på Kreta är ett litet hotell med stor charm.

På kanten av byn ligger Koutouloufari denna vita villa på en bergssida med utsikt över Egeiska havets blå vatten. Från 2018 blir Ippocampi en charmig vuxen gömställe, idealisk för gäster (18+) som vill njuta av en romantisk vistelse, utforska ön med vänner eller föräldrar som vill få andan.

Den 2-våningar vitkalkade byggnaden i cykladisk stil ligger i en blomstrande trädgård med en magnifik pool och erbjuder 11 lägenheter och 2 takvåningar, alla utformade med enkelhet och komfort i åtanke. Terrakottagolv, fräscha vitkalkade väggar, trämöbler i östil, handgjorda spetsgardiner, dörrar och fönsterluckor skapar alla en avslappnad och avslappnad atmosfär.
Alla rum har bekväma sängar, ett rymligt vardagsrum med ett bekvämt kök, eget badrum, luftkonditionering, gratis Wi-Fi, värdeskåp och terrass eller balkong med utsikt över havet eller trädgården.

Hjärtat i Villa Ippocampi är den vackra poolen och den eleganta lilla baren, som ligger i en muromgärdad lugn trädgård med palm- och olivträd, citron- och apelsinträd, lavendel, bougainvillea och jasmin. Använd solstolarna för en liten siesta och njut av en uppfriskande förfriskning i turkosbassängen.

I nyckelträdets skugga kommer du att bli bortskämd med fina sommardrycker och lokala delikatesser. Börja dagen med ett perfekt gjort kaffe eller nypressad apelsinjuice. Frukost är på begäran.
Senare kan du njuta av lätta måltider gjorda av ekologiska, färska och lokala ingredienser, serveras till solnedgången. Specialiteter är den grekiska salladen och "Dakos" (kretensisk bröd med tomater och feta), som är gjord med den läckra olivoljan av sina egna olivträd.

Ägare är Nikos och hans holländska fru Lydia, de kommer att göra allt för att ge dig en avslappnad, sorglös semester. De kommer också att vara till hjälp om du letar efter mindre kända stränder, där de serverar den bästa fisken, eller där du kan köpa fina grekiska sandaler.

Villa Ippocampi ligger i ett lugnt område vid kanten av bergsbyen Koutouloufari, bara 25 km från Heraklions flygplats och 1 km från havet. Det är ett idealiskt ställe om du vill ha ett lugnt hem som en bas, med massor av underhållning i området.

Inom gångavstånd från Villa Ippocampi hittar du de lilla, mysiga byarna Koutouloufari, Piskopiano och Gamla Hersonissos, som ligger på sluttningarna av Mount Charakas.
Du hittar trevliga butiker, restauranger, kaféer, men framför allt vänliga människor.

Koutouloufari är en by på ca 600 invånare. Koutouloufari med sina smala kullerstensgator och gamla kretensiska hus är särskilt populär bland turister som gillar att stanna i en lugn och vacker miljö under sin semester och därifrån för att utforska ön.
I Koutouloufari hittar du gamla stenhus med bågar, välvda dörröppningar och gårdar täckta med vinstockar, som ger druvor och skugga på sommaren.

Du kan gå på de belagda gatorna, eller ta vägen ner genom kullarna täckta med olivträd till Hersonissos.

Om du letar efter romantik på den soliga ön Kreta, ta en titt på Villa Ippocampi, Nikos och Lydia hemsida för att välkomna dig.

Grekland utflykter