Sotiros och Skala Sotiros Thassos

Skala Sotiros var ursprungligen en fiskeby för invånarna i Sotiros. I Skala Sotiros tog de sina fiskebåtar och de hade också sina fiskehytter vid havet.

 Först efter 1976 började utvecklingen av den här lilla byn, blev övergången till en semesterort långsamt synlig. Du kan fortfarande njuta av ett lugnt traditionellt fiskebygemenskap. Den lilla men vackert presenterade och väl underhållna småbåtshamnen erbjuder kajplatser för hundratals små båtar. Stranden omges av palmer och ger en exotisk atmosfär till platsen. De lilla krogarna och barerna öppnar hela dagen och serverar utsökta rätter och uppfriskande drycker.
Du kan också hitta Thassos äldsta olivpress i mitten av öns olivodlingsregion.

Från kustbyn Skala Sotiros finns en asfalterad väg som leder till bergsbyn Sotiros. Om du reser genom denna väg ser du olika helgedomar och små kyrkor genom träden och tät vegetation. För Skala Sotiros är Sotiros "vår Frälsares by".

Den pittoreska bergsbyn ligger längs den västra kanten av Ipsarion bergskedjan. Det är 350 meter högt och 3,5 kilometer från kusten. Byn är känd för sin rena helande luft, bra för personer med andningssvårigheter. Kombinera det med de omgivande skogs- och bergsströmmarnas naturliga skönhet och du kommer att ha ett paradis att utforska.

Klimatet är mildt och torrt, vinden blåser här, ren och uppfriskande. Du kommer att bli imponerad av den antika kyrkan, den vackra fontänen i torget som byggdes 1888 och den gamla skolan. I den här traditionella byn med kullerstens smala gator verkar tiden vara stilla.

Byn Sotiros är ett bra alternativ för dem som vill fly det liv och rörelse i kuststäderna. I den lilla café-restaurang i byn, kan du njuta av skuggan av de gamla plataner njuter av en kopp kaffe eller ouzo och blötläggning i en av de mest romantiska platser på ön, för sina solnedgångar att se nästan garanterat att vara på denna utkikspunkt. Utsikten från denna höjd över havet i Egeiska kusten är hisnande.

Sotiros erbjuder bekvämt boende för alla. Sotiros är ett utmärkt resmål om du vill njuta av en avkopplande semester nära naturen.

Grekland utflykter