Kallirachi vackra by på Thassos

Kallirachi är en vacker by i västra Thassos, belägen mellan många tallar och olivlundar i regionen. Kallirachi har behållit de gamla traditionerna och tullarna på ön Thassos. Det vackra klimatet gör det till en idealisk by för att tillbringa en bekväm och avkopplande semester.

Systerbyn bredvid den vackra kusten Skala Kallirachi, erbjuder en lång, orörd kust. Ett antal familjeföretag driver krogar, butiker, där du kan köpa drycker, snacks och dagliga behov. Solnedgångarna på Skala Kallirachi kommer att överraska dig och färgerna är olika och spektakulära.

Förlikningen i bergen förskjutits efter att pirater utvisade invånarna på den ursprungliga platsen, många kom till liv. För att fira den här hemska händelsen, ändrades platsen för den ursprungliga anläggningen "Kakirachi".

Kallirachi är en by med en rik historia. Byn namnades även år 902, när pirater från Tripoli brukade använda skogen för att bygga en flotta av fartyg som lanserade sin invasion i Thessaloniki. År 1457 ockuperades Kallirachi av ottomanska turkar, de förstörde byn och kyrkan var helt bränd.

Även efter sådana stora svårigheter i sin historia är lokalbefolkningen känd för sin varma gästfrihet och solidaritetsanda bland dem själva.

Invånarna arbetar inom jordbruk, fiske och turism. De har också en lång maritim tradition, som har producerat högutbildade och erfarna seglare. Under sommaren blev Kallirachi nästan övergiven av männen som seglade på sina fiskebåtar utanför Thassos och Kavalas kust.
Nuförtiden kan du gå över kullerstensgatorna, många av dem är omöjliga med bil. Byn har 9 kyrkor och helgedomar som ägnas åt olika heliga. Byns skyddshelgon är den heliga Demetrios, och den 26 oktober går hela byn för att fira sitt namn.

Ett besök är byns folklore och sjöfartsmuseum, inrymt i en restaurerad 1800-talsbyggnad i byns centrum.

Under din semester i Thassos borde du definitivt besöka den unika bergsbyen Kallirachi, men också njuta av det vackra landskapet.

Grekland utflykter