Kalathas strand Chania

Kalathas-stranden ligger bara 10 km från Chania, vilket gör det till en av de mest populära destinationerna för dem som vill flyga till centrum för en snabb simning.

Du hittar relativt tre små stränder med fin gyllene sand, avskilda från varandra av några stenar. Den mellersta stranden är den största och mest populära, med parasoller och solstolar tillgängliga. Den södra stranden är vackrare och mindre trångt, medan den sista är vid utgången av en ström och är vanligtvis övergiven.

Kalathas mest kännbara funktion är en liten ö bara 120 meter från stranden, där du kan simma lätt.

Kalathas ligger i mitten av en stor vik på västra sidan av Akrotiri halvön. Tyvärr, på grund av platsen och flera gånger på sommaren ändras det kristallklara vattnet i en lerig soppa. Men oroa dig inte om det här är fallet om du vill besöka stranden, eftersom du alltid kan njuta av en uppfriskande drink eller en av de läckra lokala specialiteter som erbjuds på stranden.

I närheten finns också några platser att utforska, såsom Macheridas strand och små sjö, tornet Mouzouras och klostren Tzagarolon och Gouvernetou.

Grekland utflykter