Semester i Preveza, Epirus

Preveza i Epirus anses vara en av de vackraste platserna i Grekland. Eftersom den ligger direkt vid kusten och havet erbjuder mycket bra förutsättningar för segling, är det mycket populärt med seglare. Vattensportentusiaster kan dock inte njuta av denna vackra plats i södra delen av provinsen Epirus under en semester.

Preveza stad är den viktigaste staden i Preveza-regionen och har cirka 19 000 invånare. Förutom Preveza inkluderar den samma namngivna kommunen byarna Zalongo och Louros, som ingår i kommunen. Omkring 29 000 personer bor i hela kommunen.

Preveza ligger på ett landmärke mellan Ambra-golfen och Joniska havet. Den sydliga angränsande byn Aktion ligger ca 7 km bort.
Om du inte vill resa med båt eller från norr med bil kan du ta ett charterflyg till Aktion och sedan resa till Preveza.

Preveza erbjuder sina gäster boende av olika slag, till exempel hotell, lägenheter och campingplatser. Naturligtvis finns det också många restauranger och barer.

Preveza är också känt för sin medelhavsstil och imponerande arkitektur. Preveza är ett perfekt semestermål med sitt milda klimat och Medelhavet livsstil.
Arkitekturen i staden är inte bara unik men också mycket vacker. Precis som preveza gastronomin, som serverar grekiska rätter samt multikulturella rätter.

Många små gränder, där trottoar och uteplats är kärleksfullt inredda med blomsterarrangemang och heminredning. Många kaféer och tavernor bjuder invånare och gäster i stadens centrum att koppla av. Många kyrkor från den bysantinska perioden är fortfarande välbevarade. Särskilt intressant är huvudkyrkan Agios Haralambos. Det är imponerande med sina värdefulla ikoner. Profeten Elijahs kyrka och kyrkan Agios Athanasios inspirerar också besökare, särskilt med väggmålningarna och det vackra klocktornet. Vrissoula Bastion, klocktornet och Agios Andreas fästning i mitten av staden är också mycket intressanta. Förutom de majestätiska herrgårdarna och venetianska byggnaderna, trädgårdarna och de blommiga gårdarna kan du beundra staden.

Fantastiska stränder och historiska platser.
Inte bara i själva staden utan även i stadsdelen kan du beundra en mycket rik och frodig planteringsvärld. Du kommer verkligen att lockas till de magiska stränderna. Det finns flera stränder i utkanten av staden och i närområdet och de är stora nog att känna sig bekväma. Särskilt populära är stränderna Monolithi, Alonaki och Pantokratoras. För turister som föredrar en särskilt lyxig Medelhavet semester, har Preveza en stor småbåtshamn.

Preveza är historiskt också intressant. Stadens historia går till och med år 1292, när den först nämndes i den så kallade Chronicle of Morea. Det är dock säkert att Preveza är äldre. I slutet kom Preveza som en efterträdare till den gamla Nikopolis.

Preveza är ett bra semestermål, även en av de vackraste platserna i Grekland, upptäcka det själv och det kommer att bli.

Grekland utflykter