Arkoi en liten pärla i Egeiska havet

Om sommaren finns underhållning, hotell, barer, bilar, motorcyklar och stolar, då arkoi är inte platsen för dig. Den lilla grekiska ön, en del av Dodekaneserna skärgården erbjuder den exakta motsatsen till vad du förväntar dig från en massa destination turism.

Fred, lugn, den djupa blå havet och himlen, traditionell grekisk gästfrihet och några tavernor som arkoi varken mer eller mindre. Ön tillhör kommun Patmos och drygt femtio personer och förmodligen Europeiska unionen, den minsta skolan med en student.

På grund av den lilla befolkningen finns egentligen inte en huvudstad på ön arkoi, de flesta invånarna bor nära den viktigaste hamnen. De andra boende som bor på ön vid högre delar. Majoriteten av befolkningen är engagerad i fiske, en av de få krogar på ön eller goatherd.

På stranden hittar du några vackra stränder. Den populära stranden Tiganakia följt av stränder Patelia, Limnari och Piso Patelia. Alla stränder är tillgängliga till fots. Vattnet är klart och stränderna är naturliga, intakta och orörda.

Det finns bara en handfull bilar och motorcyklar på ön. Så inte ens slösa bort en enda tanke att hyra något där. Du kan ta en båttur till Aspronisi (den vita ön), eller till ön marathi, som också har en vacker strand.

Grekland utflykter