Sivota okänd destination i Epirusområdet

Om du letar efter en liten men attraktiv semesterort hittills oupptäckt av massaturism, lovande avkoppling och natur, välj en exklusiv semester i Sivota i Epirus-regionen.

Ett besök är nog, och du vet varför denna plats kallas "naturlig skönhet". Vad gör den charmiga platsen så unik att turister bara kan bli kär i Sivota. Jag ska försöka förklara varför.

Den (fortfarande) relativt okända destinationen Sivota, tidigare känd som Mourtos, är en pittoresk fiskeby i Epirus-regionen i norra Grekland, stolt över sin orörda natur och vackra stränder.

Sivota ligger på Joniska havet, mer exakt på fastlandet mittemot ön Korfu, bara 25 km söder om hamnen i Igoumenitsa. Sivota kännetecknas av fred, tystnad och frodig grön växtlighet. Mellan bergen med fikonträd och olivträd har den lilla kuststaden gått långt från de viktigaste turistpunkterna, särskilt genom sina trevliga kaféer och restauranger, inklusive utmärkta fiskrestauranger.
De många souvenirbutikerna och kaféerna ger roligt. Men hjärtat av Sivota är marinan, en av de vackraste i norra Grekland. Hamnpromenaden är idealisk för långa promenader, särskilt på kvällen. Njut av solnedgången och hisnande panorama!

I och runt Sivota finns många små romantiska och skyddade vikar och stränder. Dessa är både sand och stenstränder. Det turkosa kristallklara vattnet är idealiskt för simning, snorkling och dykning. Under säsongen är semesterfirare bortskämda och har valet av en rad fritidsaktiviteter. Det spelar ingen roll om du vill åka på en spännande båttur, åka på en snabb bananbåt, eller ta en tur genom orörda naturen, vill vattenskidåkning eller vill ha skärmflygning. Möjligheterna är oändliga.

Området bör också undersökas. Under din semester i Sivota måste du också utforska de många sevärdheterna och paradisstränderna i regionen. Regionen med sin unika utsikt och den vilda grova kusten är en sensorisk upplevelse, särskilt på grund av dess mångsidiga flora och fauna.

Den stora, nästan 20 km långa kusten av Sivota till den romantiska fiskelägen Parga är verkligen vacker, men självklart bör du också besöka Metéora klostren, som du kan nå i 2,5 timmar från Parga. Andra höjdpunkter inkluderar till exempel Ioannina, den historiska och kulturella prestigefyllda huvudstaden Epirus, den antika staden Nicopolis nära hamnen Preveza. Oförglömlig speciellt för vandrare, är flodpromenaden vid Gliki genom Acherondas till källan.
Dessutom erbjuds dagsturer till de närliggande öarna Korfu och Paros. Jag råder dig att hyra en bil så att du kan njuta av den vackra naturen och städerna Epirus.

Om du redan är kär i Sivota efter att ha läst min rapport, vänta inte längre och gör fiskebyn till din nästa destination. Det är värt det!

Grekland utflykter