Astris Thassos är stjärnstaden

Giola
Vissa kallar det Astris, andra kallar det Astrida, båda har samma unika betydelse, stjärnorna.

Två byar med liknande namn? Två separata platser? Nej, de är desamma. Ett vackert område med orörd natur med långa, svagt sluttande stränder, steniga skogar, olivlundar och små fruktodlingar, betesmarker med får och getter, små fiske hus, men mestadels stora öppna utrymmen där man kan sitta och beundra de vackra vyerna Stora stjärnor av stjärnor i den klara natthimlen.

Ett idylliskt, rent medelhavslandskap. Solen, havet och året runt ett mildt klimat gör en perfekt kombination och ger de bästa tillväxtförhållandena för oliver. Tidigare människor kom till fots eller på sina åsnor på gång- och get vägar, som tändes endast av stjärnorna, för att hämta sina oliver. De gav namnet namnet Astris, den stjärnhimmelska byn.

Vid ingången till byn finns en liten pittoresk strand, Psili Ammos. Anledningen till detta namn är tydligt. En djup bred vik, med fin vit sand, omgiven av kullar, tallar, oliver, fikon, tillsammans med denna vackra strand bildar en naturlig och lugn miljö. Detta anses av många vara en av de bästa stränderna på ön. Stranden har alla faciliteter. Naturligtvis kan du hyra solstolar och parasoller. Kaféer, barer och tavernor är öppna hela dagen under turistsäsongen.

Om du letar efter ensamhet och lite äventyr, kan jag rekommendera den gömda pärla av Giola, nära Astris och endast tillgänglig grov väg. Detta är den vackraste naturpoolen som du kan hitta dold under Thassos klippor.

Det är nu välkänt att många gamla ruiner och artefakter har hittats i detta specifika område, vilket visar att detta område har ett långt historiskt och arkeologiskt intresse. Efter år av utgrävningar i området har många gamla ruiner upptäckts. Det finns många gamla namn i vissa delar av området. De visar att Astris slätt i antiken var en gång en stor vingård.
Några kilometer söder om Astris, under Egeiska vattnet, är ruiner av en gammal stad som upptäcktes under de senaste undersökningarna under vattnet. Vissa tror ens att den gamla förlorade staden Atlantis kan vara mycket bra.

Hela området av Astris har många små stränder, några välutrustade, andra opåverkad, vissa stränder är: Agios Vasileios, Bambouris, Amdela, Salonikios, Kalami, bara för att nämna några. Även några kilometer från Astris och mot klostret Archangelos finner vi vikar Thimonia och Livadi, ofta med avskilda stränder och fantastiska natur.

En semester i Astris är en unik upplevelse. Du hittar mycket bra hotellfaciliteter, rum och tavernor, där du absolut måste prova färska skaldjur.

Grekland utflykter