De bästa öar att besöka närliggande Aten

Det är så synd om turister besöker Aten och saknade efter den typiska rundtur i fastlandet bara har ett öga för de mer populära öar som Santorini, Kreta eller Mykonos och de vackra öarna strax utanför kusten i Aten, väntar på att upptäckas.

I själva verket finns det många öar som ligger så nära till Aten att de kan nås på några timmar, eller i vissa fall på mindre än en timme. Många av dessa öar är så förtrollande det, eller en hel dag är helt enkelt inte tillräckligt för att besöka för ett par timmar. Naturligtvis kan du övernatta eller en helg.

Nedan kommer jag att beskriva de bästa öarna, som ligger nära Aten och kan mycket väl kombineras med ett besök i Greklands huvudstad.

Aegina, en klar dag kan man se konturerna av ön från fastlandet. Du kan nå ön med snabbfärja eller standard färjan. Väl på ön, kan du njuta av cykling, koppla av på stranden, besöka tempel Aphaia ovanför hamnen i Agia Marina och njuta av färska skaldjur i den lilla kustbyn Perdika. Allt som allt en stor dag ut, bara 40 minuters resa från Pireaus.
Agistri (även Angistri), är denna ö mindre och ligger nära Egina. Den har fantastiska stränder och glittrande vatten. Kanske det är därför en av de första öarna i Grekland, med en nakenbad är fortfarande öppen. Hela ön är tyst och pittoreska och mindre besöks delarna används främst inom jordbruket. Denna ö är också ett bra val för vintermånaderna när vädret är oförutsägbar och du vill inte vara långt från Aten. Restiden från Pireus 55 minuter.
Hydra, men inte känd för stränder på grund av, skall inte hindra turister och lokalbefolkningen inte att simma längs den klippiga stränder denna unika ön. Vattnet är fodrad med kaféer, restauranger och butiker. Eftersom det inte finns några bilar på ön är tillåtna och bedöma din pass under vandringen du verkligen känner tillbaka i tiden. Alla ni är trött på promenader, ta en båttaxi. I byn Kamina, hittar du några restauranger, främst serverar färska skaldjur och fisk på menyn. Restid i Pireus: 1,5 till 2 timmar.
Poros är idealiskt beläget för dem nära Aten, Navplion, Mykene och Epidaurus vara. Resan från Pireus till Poros är bara 1 timme, vid ankomsten du kommer att känna skillnaden direkt med rörelse i fastlandet. Det finns vackra skogar på Poros, du kan delta i olika vattensporter, koppla av på en av stränderna och koppla av på en av de inbjudande små fyrkanter som omges av affärer,
Spetses är en vacker ö med en lång marin tradition, en pittoresk gamla hamnen i centrala Dapia hittar torg med butiker och kaféer. Det finns många vackra romantiska stränder på ön. Spetses är också en populär destination för sportfantaster, tusentals idrottare från hela världen deltar i den årliga triathlon. Resan från Pireus: 2 till 3 timmar.
Kea är den närmaste ön i Kykladerna till fastlandet. många atenarna har en semester. Den Kea lejon är en gammal skulptur och värt att se. Panagia Kastrianiklooster är hisnande och härifrån har du en underbar utsikt över havet. För att se några antika ruiner, gå till den antika Karthea där du hittar resterna av ett tempel och en teater med havet. Restiden från Lavrio: 1 timme.

Grekland utflykter