Hersonissos nattliv på Kreta

Hersonissos (även kallad Limenas Chersonisou) ligger ca 30 km öster om Heraklion och 10 km väster om Malia, på ön Kreta. Det är en av de största orterna i Kreta, med en blandad publik. Båda familjerna med barn som unga resenärer som letar efter den sprudlande nattliv i Hersonissos uppskattar byn.

 Besökarna kommer främst från Tyskland, Nederländerna, England och andra nordeuropeiska länder. Antalet holländska turister har ökat särskilt kraftigt under det senaste decenniet. Naturligtvis finns det tyska och engelska talas i Hersonissos. Grekiska turister är sällsynta.

De unga människor som vill välja Kreta på semester ofta ett billigt flyg, boka upp ett billigt hotell eller lägenhet och vill fira tills tidigt på morgonen. Denna kombination kommer automatiskt att leda till Chersonissos.

Hersonissos är inte en plats där du kan förvänta traditionella kretensiska kulturen och kretensiska atmosfär. Hersonissos är massturismen, något du kan förvänta sig i olika orter längs Medelhavet. Även huvudvägen går inte längre via Hersonissos längs den norra kusten, det finns en hel del trafik i staden. Letar du efter en lugn semester, men jag rekommenderar dig att välja en annan destination.

Det finns flera bra stränder i byn, som är särskilt trångt på sommaren. På strandpromenaden finns på båda sidor restauranger, barer, nattklubbar och turistbutiker. I den lilla hamnen är några mindre båtar och fiskebåtar. Parallellt med kusten vid ca 100-200 meter fortfarande kör upptagen gamla vägen från Heraklion till Agios Nikolaos i staden. Även på denna huvudvägen finns det många butiker, kaféer och liknande, särskilt för turister.

Mat och krogar
Prisnivån för kretensiska förhållanden något över genomsnittet och är jämförbar med prisnivån i Tyskland. Detta gäller i synnerhet de stormarknader och restauranger. Priserna på hotell, lägenheter, samt hyrbilar är som hela Kreta av säsongen mycket bättre. I krogar hittar grekiska och internationella rätter. McDonalds kan inte missa, holländska och belgiska hittar den holländska kedjan "Friet van Piet".
De bästa krogar i en vacker miljö som finns i Gamla Hersonissos är denna lilla by som ligger 2 km norr om Hersonissos, på sluttningen av Mount Charakas. Om du har ingen bil, kan du ta en taxi, till fots kan du nå gamla Hersonissos på en timme. Från den gamla delen kan också enkelt gå till Piskopiano och Koutouloufari känd.

Nattlivet sker i Hersonissos särskilt utanför längs havet: irländska pubar, barer och många högljudda diskotek. I de flesta diskotek betalar du ingen entré avgift, men dryckerna är inte billig.

Varje halvtimme bussen till Heraklion (pris mellan € 3, - och € 4, -), en frekvent buss till grannorten Malia (ca 1,70 €). Om en buss per timme kommer att Agios Nikolaos och minst lika ofta som en buss till flygplatsen i Heraklion.

Eftersom de flesta turister bara för stranden och nattlivet kommer till Hersonissos kommer jag kallar inga distraktioner här. Men utflykter kan hittas på denna sida.

Grekland utflykter