Molyvos turism huvudstad i Lesbos

Molyvos är turist huvudstad i Lesbos, men inte vara rädd. Molyvos är kultur och tradition av hög kvalitet och några negativa aspekter som du bör bara öka försäljningen.

Mithymna eller Molyvos som det kallades i medeltiden, är en riktigt bra stad. Om du har gått Petra och följ kustvägen du verkligen oförberedd på den dramatiska första vyn får du i staden när du kommer igenom den sista hörnet. Staden ligger på en liten kulle, omgiven av slottet Mithymna, som byggdes av bysantinerna och renoverades av Francesco Gattelusis, som gifte sig med dottern till den bysantinska keizer John Paliologos.

Molyvos Själva staden består av stenhus och butiker som omger slottet och följa kusten till en av de vackraste hamnar i Grekland. Om du kommer in i byn, kommer du säkert följa många turistaktiviteter, åtminstone mer än någon annanstans på ön. Men i stället för skrämmande tonåringar på motorcyklar, finns fler turister, ibland med en bok av grekisk mytologi och historia i handen, vilket gör staden osäkra. Många turister som besöker Lesbos och få Molyvos sluka litteratur på ön och komma tillbaka varje år. Vissa köper så småningom ett hus och bosätta sig här och även författare.

Naturligtvis måste du besöka hamnen i Molyvos. Det är en fungerande fiskehamn, om du är en morgon kopp kaffe dricker du spektaklet över havet handeln till dig förbi i en av kaféer lådor sardiner, makrill, lakerda (en typ av tonfisk), Gopes, Barbounia och många andra typer av fisk väntar på lastbilar, vilket innebär att fisken till marknaderna i Mytilini, eller säljas i andra städer och byar på ön.
Det finns vanligtvis några segelbåtar i hamnen och det finns en gammal trä varvsindustrin gård som fortfarande är i bruk. Hamnen är omgiven av ett antal skaldjursrestauranger, särskilt prova grillade sardiner eller pasta med färsk ansjovis.

Ta en promenad upp huvudgatan i Molyvos, blåregn (Wisteria) ser till att vägen är helt i skuggan. Således en dag vandra sig möjligt under de varmaste dagarna. Även om du förmodligen fortfarande väljer stranden. Övergå till museer och gallerier, och så småningom stänga till slottet, där konserter hålls under sommaren av några kända grekiska musiker och även internationella koncerner. Det finns massor av intressanta butiker för dem som är beroende av att köpa, inklusive juvelerare, butiker, konditorier, frukt och grönsaker butiker, samt flera exklusiva restauranger med utsikt över kusten och dal Molyvos och nordvästra delen av Lesbos, du kommer att känna att du är i Santorini.

Om du gillar simning och snorkling, sedan gå längs hamnen och följ den klippiga kusten tills du hittar en plats där du enkelt kan hoppa i vattnet, men också kan lämna igen. Se upp för sjöborrar. Om du får ett försök att avlägsna de små taggar omedelbart, men har ingen grepp, smörja plats med tandkräm och nästa morgon kommer du att ha bättre grepp. För att undvika denna erfarenhet, det finns alltid City Beach och stränderna i Eftalou.

Ungdomar som älskar avkoppling, men också vill njuta av nattlivet kommer inte bli besviken i Molyvos. Det finns många barer i staden och några nattklubbar och några stora klubbar i stadens utkanter. Lugnet kommer att drabbas lite härifrån, såvida de inte har valt ett hotell i staden stranden. En djup filosofisk samtal om livet, kärleken och andra viktiga saker som du kan ange olika restauranger och barer runt hamnen.

Molyvos är en utmärkt plats att bo, även om du vill se hela ön Lesbos.

Grekland utflykter