Lefkogia och Skinaria Kreta

Lefkogia är en liten by på södra Kreta. Det är ca 5 km från turistorten Plakias. Den närmaste stranden ligger i Skinaria.

Lefkogia ibland ibland skriven som Lefkogeia är en liten by. I centrum finns ett snabbköp och flera restauranger. Alla dessa byggnader är på väg. Krogen Stelios i centrala Lefkogia är populärt med stamgästerna i Plakias. Grekisk husmanskost som kötträtter serveras (stora portioner och rimliga priser). De andra två är små kaféer med en begränsad meny. När Maria och Platia inte har förändrats mycket under de senaste 20-30 åren. Många påminner om Kreta från den gamla goda tiden, båda matställen är mycket billiga.

Många turister som kommer till Lefkogia vandrare. Populära är särskilt promenad till Timios Stavros. Den övre delen av berget med fantastisk utsikt och kapell, kan du nå från Lefkogia i ungefär en timme.

De flesta bussar från Rethymno till Plakias Lefkogia enhet. Busshållplatsen är i centrum av byn nära snabbköpet. På sommaren finns det sex bussar från Rethymno kostar en biljett cirka € 4, 2017 -.

En av de bästa stränderna i regionen Plakias Beach Skinaria. Med bil kan du bara nå stranden via Lefkogia. Du kör från Plakias till Lefkogia i mitten sväng höger. På en smal, asfalterad väg du kör genom ett vackert landskap med många blommor på våren till stranden Skinaria. På många ställen vägen är så smal att du mötande trafik, ibland måste köra lite bakåt. På stranden kan du hyra stolar och parasoll. Vattnet i Skinaria är mycket tydlig och sanden gyllene., Bara en vacker strand.
Till fots kan du från Plakias Damnoni och genom Amouti nå stranden Skinaria.

Grekland utflykter