Island Hopping Grekland sju dagar

Paxos
Island hopping i Grekland blir allt populärare, många resebyråer erbjuder kompletta paket, men sluta inte att göra din egen väg. Här är några idéer för att inspirera dig.

Joniska skärgården består av Kefalonia, Zakynthos, Lefkada (Lefkas), Ithaca, Korfu, Paxos och Kythera är den tredje mest populära öarna i Grekland. Välsignad med vackra stränder, grön och frodig vegetation och distinkta arkitektur som speglar den turbulenta historia i regionen, Joniska öarna är perfekta att utforska i sju dagar.

Dag 1: Korfu. Eftersom du bara har en vecka för att se alla höjdpunkterna i Joniska öarna har det bäst att flyga till Korfu. När du har landat ditt hotell och tittade upp i Korfu stad, utforska den gamla staden. Korfu stad är verkligen en pärla, promenera du genom gatorna omgivna av hus neoclassieke. På varje hörn du kommer att bli förvånad. Glöm inte att besöka det arkeologiska museet, som rymmer en fin samling av antika konstverk, eller Museum of Asian Art, inrymt i slottet i St Michael och St George.
Dag 2: Korfu - Paxos. Kamelia Lines erbjuder kallas Paxoí eller Paxi transport till Paxos. Beroende på båten korsningen tar 1 timme till 1,5 Gaios på Paxos. Paxos är en vacker ö som täcks av många olivlundar. På denna ö producerat några av de bästa olivolja. Det finns tre huvudsakliga hamnarna på ön, alla med sina egna mysiga och gästvänliga tavernor. Upptäck ön till fots eller hyra en skoter och gå vilse i naturen.
Dag 3: Paxos - Lefkas. Tillbringa dagen på Lefkas en av de vackraste grekiska öarna. Lefkas har en rik historia och en magnifik robust kust till västkusten, med stränder som Porto Katsiki, Egremni och Vasiliki, som är väl värda ett besök. Den lilla byn Sivota kommer att överraska dig med sin arkitektur och fridfulla atmosfär. Lefkas stad är bra för en kaffe eller en drink med lokalbefolkningen.
Dag 4: Lefkas - Ithaca. Från Vassiliki ta sjötaxi båt Odysseus till Ithaca. Enligt legenden är Ithaca födelseplats Ulysses. Ön är annars lugnt och grönt med imponerande landskap. Perfekt för promenader, men Ithaka har också vackra stränder, såsom Sarakiniko eller Gidaki, där man kan bada i turkost vatten.
Dag 5: Ithaca - Kefalonia. Även om det kanske inte är lika populär som vissa av sina motsvarigheter i Egeiska havet, är Kefalonia den största ön i gruppen, full av charm. Med sina vackra stränder, Makris Gialos, Ammos, Skala, Xi, natur, såsom Lake Melissani och pittoreska byar, är ön en liten bit av himlen i Joniska havet. Prova några av ön för att utforska idag och lämna resten för nästa dag.
Dag 6: Kefalonia - Zakynthos. Ön är stor och det finns mycket att utforska. Fortsätt ditt äventyr i Lixouri och fortsätta att till Kounopetra (flyttar stenar). Senare under dagen, gå till Pessada att ta färjan till Agios Nikolaos på Zakynthos. Zakynthos är en vacker ö, du kan vindsurfa, snorkla, dyka eller bara sola. Gå på ett äventyr och utforska Blue Caves och beundra denna naturliga klippformation.
Dag 7: Zakynthos. Detta är den sista dagen i din turné öar i Grekland. För senaste sola bör du gå till vraket strand, förmodligen en av de mest ikoniska landmärken i Zakynthos och möjligen Grekland.

Grekland utflykter