Roda tidigare fiskeby på Korfu

Roda är en populär semesterort på den norra kusten av den vackra gröna ön Korfu. Roda erbjuder allt för en avkopplande och äventyrlig semester.

Ön är nästan 600 kvadratkilometer, den näst största av de Joniska öarna och anses också vara den grönaste och nordligaste av de grekiska öarna. Endast åtskilda av ett smalt sund den albanska och grekiska fastlandet och med tanke på tån på Italien, Korfu var förr domineras av mycket olika folk. Varje nation har sina egna traditioner och arkitektoniska stilar kvar på ön. En mycket stor inverkan på Korfu hade venetianskt styre. Ändå kan i många byar, men främst i Korfu stad, du beundra en blandning av venetianska arkitektoniska stilar med typisk grekisk stil.

Korfu är en grön ö och till skillnad från många andra grekiska öar väntar dig på Korfu ett mycket varierat landskap. Du ser oftast olivträd och cypresser, men även plataner, eukalyptusträd, fruktträd, nötträd och många andra blommor. Dessutom Korfu är en mycket bergig ö som huvudsakligen består av kalkstensberg. Men det är Korfu också en romantisk kusten med många vackra vikar, otaliga vackra stränder och djupblå och kristallklart vatten i Joniska havet.

Roda ligger på den norra kusten av ön och är omgiven av byarna Sidari och Arhani. Roda var en gång en fiskeby. Idag är helt tillägnad turism. Förutom de många hotell erbjuder Roda ett brett utbud av kaféer, restauranger, barer, nattklubbar och butiker. Vacker är den lilla historiska centrum precis vid stranden med trevliga tavernor, kaféer och pubar som serverar även brittisk frukost specialiteter. Den vackra sandstranden i Roda inte är för full. Havet är långsamt djupare här. Barnen kan simma bra här. Båtägare kan inkludera surfing, skärmflygning och vattenskidor.
Den idylliska strandpromenaden är speciellt på kvällarna platsen för en romantisk promenad.

Semesterfirare får med ett intresse för arkeologi i Roda också valuta för pengarna. ligger nära badorten ligger utgrävningar, som redan romerska bad upptäcktes. I centrum av Roda hittar du också resterna av ett tempel, som grävdes upp i år 1940.

Roda är inte bara den perfekta platsen för familjer och idrottsmän, men även för romantiker och turister som söker avkoppling. Roda någon hans eller hennes personliga dröm semester ledigheten.

Grekland utflykter