Pylos trevlig by på Peloponnesos

Pylos ligger i den södra delen av västkusten av Peloponnesos och ekonomiska centrum i provinsen Messinia. Själva byn har ca 2500 invånare, med sina byar som tillhör samma gemenskap är cirka 5000 invånare. Pylos är en livlig grekisk småstad där du kan få allt för dina dagliga behov. Hamnen med dess många fiskebåtar och båtar kommer att leva i byn.

Pylos ligger på den södra sidan av bukten Navarino, är bukten skyddad och även guld i det avlägsna förflutna samt förankring. Blev känd viken genom slaget vid Navarino 1827.
Allierade styrkorna från Storbritannien, Frankrike och Ryssland besegrade den turkisk-egyptiska flottan och leda till ett tillbakadragande av turkarna från Grekland.

Endast centrum Pylos på torget vid havsnivå, men gatorna runt torget går relativt brant uppförsbacke. Någon riktning (utom naturligtvis i riktning mot havet) går upp, det är attraktion av Pylos. Det finns många smala gator (ofta med trappor) och det är kul att utforska. Förutom de många vackra hus med evigt utsikt över bukten, finns det fortfarande som överallt i Grekland, som gamla hus tyvärr blir mer fallfärdiga. Under de gamla stora plataner du på torget för en drink i skuggan och njuta av liv och rörelse.

Pylos själv är inte lämplig för en badsemester. Det finns gott om vackra stränder i närheten. Från busstationen kan du nå byarna i området, även där finns en bussförbindelse till Kalamata. Busstationen ligger på Platia (kvadrat) på den lokala bensinstation. Kajen och hamnområdet har åter arrangeras i sin helhet i 2016, har verksamheten inte helt klar i november 2016.

Attraktionskraften i Pylos är utan tvekan byggt fortet används av ottomanerna 1573. Efter segern över turkarna, fästningen var i den 19: e och 20-talen som ett fängelse, innan de öppnas för allmänheten. Fortet är relativt stor och relativt välbevarad. Fortet byggdes på en kulle, härifrån har du en underbar utsikt över Pylos och hamnen och bukten Navarino och några öar i området.

Grekland utflykter