Agia Marina sol, hav och strand på Kreta

Agia Marina ligger ca 10 km öster om Chania, det är en typisk turistort på ön Kreta. De flesta turister i Agia Marina har bokat ett flyg och boende. Du Agia Marina inte riktigt känner att du är på Kreta, Agia Marina kan lika gärna på ön Mallorca kan vara eller Kanarieöarna.

Platsen är helt fokuserad på turism: hotell, restauranger, barer, affärer, nöjesställen längs den långa stranden och i de parallella gatorna bakom forma bilden av Agia Marina.
Stranden är bra, men upptagen under sommaren. Utanför högsäsong kan du lätt hitta ett hotell, priserna är i allmänhet något högre än i omgivande områden. Detta gäller även restauranger. Det finns också många studios (små lägenheter med kök) tillgängliga för turister. De hotell nära stranden är som på andra ställen på Kreta dyrare än på gatorna som ligger längre bort från stranden.

Restaurangerna erbjuder turister kretensiska köket och internationell mat (pizza, hamburgare, etc ..). Längs huvudvägen, ca 100 meter bakom stranden, några snabbmatsrestauranger. Priserna är något högre än i mindre turistorter på Kreta och kvaliteten är något mindre. Agia Marina är främst besöks av skandinaver, britter och tyskar, holländska och belgare. Grekiska turister är sällsynta här.
Agia Marina är perfekt för den som söker strand, sol och ett internationellt hotell, men också för dem som talar lite engelska och för första gången besöker Kreta och märkt själv en oerfaren resenären. Härifrån dagsutflykter med bil mycket möjligt.

Agia Marina ligger i västra delen av Kreta, innebär att du är på språng flera timmar till Knossos (2,5 timmar) och till och med Vai (4-5 timmar). Mer tillgängliga är andra höjdpunkter på Kreta som Samariaravinen eller den vackra stranden på Kreta, Elafonisi. Naturligtvis är närheten till Chania en stor fördel. Chania och Rethymnon är för mig de vackraste städerna på Kreta. Med tanke på de sträckor som nämnts tidigare, rekommenderar jag att du också boka en resa från Sverige till Chanias flygplats.

Även om det finns många nattklubbar och barer i Agia Marina, sina yngre turister som vill ha en komplett nattliv, bättre ut i Malia nära Heraklion. Agia Marina är därför i huvudsak besöks av familjer och par.

De bussförbindelser är bra, var 20 minuter, lämnar en buss till Chania och de närliggande platser Platanias, Maleme och Kolymbari.

Grekland utflykter