Platanias strand semester Kreta

Platanias senaste åren, helt vuxit samman med grannbyn Agia Marina. De två platserna är nästan identiska: en vacker lång sandstrand, bakom många hotell, barer och restauranger för turister, som vanligtvis flög genom flygplatsen i Chania på Kreta.

De flesta turister har bokat ett hotell med frukost eller halvpension, kan enskilda turister knappast stött på i Platanias. Tillsammans med Agia Marina Platanias är den största turistort på den västra halvan av Kreta.

Till skillnad från Agia Marina har Platanias en gammal centrum. Den gamla delen är visserligen inte mycket intressant, men har över en god utsikt över hotell och stranden. Dessutom finns det några bra tavernor i den gamla delen av byn.

Underhållning möjligheter finns det gott i Platanias: barer, miniatyr golfbanor och en liten go-kart banan. Platanias du kommer huvudsakligen att hitta turister från Skandinavien.

Ofta bytte platser och Platanes Platanias. Båda är riktiga turistorter, men Platanias ligger nära Chania, men Platanes nära Rethymno. Observera att när du bokar ett hotell är bra, annars kan du lätt hamna på fel ställe.

Antalet restauranger, kaféer och barer i turistområdet Platanias på Kreta, överstiger 100. Prisnivån är högre än i de flesta andra platser på Kreta, men prisvärda.

Från Platanias flera dagsutflykter erbjuds, bland annat till Samariaravinen (kombinerad buss och färja) eller till den gamla palats i Knossos. Besöka flera små myndigheter i Platanias och du kan enkelt jämföra priser. Chania kan lätt nås med buss (4x per timme). Chania stannar precis vid busstationen, där du kan växla till långdistansbussar till flygplatsen. Från Platanias också lämnar flera bussar per timme till Maleme och Kolymbari, flera avgångar per dag till Kissamos.

Grekland utflykter