Milatos liten by på Kreta

Milatos är en liten by på norra kusten av Kreta, en by som inte har upplevt turismens utveckling av området. Trots lever majoriteten av befolkningen i bukten Milatos turism. Det är lugnt och tyst förblev i Milatos. Många dagsutflykten från närliggande mega turistorter som Malia, Hersonissos och Agios Nikolaos på sommaren för ett par timmar med bil till Milatos.

Mer än 10 krogar och några kaféer är huvudsakligen belägna nära stranden. Priserna är fortfarande anmärkningsvärt låg. Trevliga människor har tid för en pratstund. Det officiella ortsnamn övrigt Paralia Milatou. Översatt betyder "stranden Milatos." Själva byn Milatos är cirka 1,5 kilometer inåt land från havet uppgörelse.

 Som den enda större väg att komma till Milatos och du kommer faktiskt direkt på stora torget. Och sedan fortsätta till vänster längs stranden du är ute efter 200 meter in i hamnen. De flesta krogar och kaféer i Milatos ligger antingen på huvudtorget eller hamnen. I hamnen kan du fortfarande se fiskarna på jobbet.

En av anledningarna till Milatos ännu inte har utvecklats som stormig som Malia ligger cirka 12 kilometer från Milatos, är bristen på bra stränder. En 50 meter lång strand ligger precis vid hamnen. På sommaren, stolar och paraplyer placeras på stranden, om mer än 50 personer, mini stranden redan full. En annan strand är cirka 200 meter öster om centrum. En stenlagd väg leder till Pebble Beach. Det är avsevärt längre än stranden i centrum. Stenarna är tyvärr lika stor som en knytnäve och inte trevligt att ligga eller gå på.

Många turister ta en dagstur till Milatos, men är fortfarande några dagar eller hela semestern. Antalet boende har ökat de senaste åren. Ideal ligger Kiveli lägenheter i centrum av den lugna byn Milatos, bara några meter från den lilla hamnen, 300 meter längre österut hittar du Sokrates studior och lägenheter. Båda lägenheterna erbjuder rent boende till ett lågt pris och en trivsamt värd.

Grekland utflykter